«Εθελοντικές Δράσεις»

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία και δημιουργία τράπεζας αίματος του σχολείου μας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Θ. “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση ενήλικων μαθητών του σχολείου.
Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Κόψε τα μαλλιά σου…Χάρισε Δύναμη» με στόχο τη δωρεά μαλλιών για κατασκευή περουκών για γυναίκες που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής». Συνολικά 6 μαθήτριες και 1 καθηγήτρια δώρισαν τις κοτσίδες μαλλιών τους μήκους 20 εκ.Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε παρασκευή σαπουνιών στο πλαίσιο του ομίλου «Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες» και συγκέντρωση άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για προσφορά στους άπορους κρατούμενους των Φυλακών Διαβατών. Παράλληλα, ομάδα εθελοντών του σχολείου μας ανέλαβε και τη συσκευασία των σαπουνιών και των συλλεχθέντων ειδών προς αποστολή, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον κοινωνικό λειτουργό των Φυλακών Διαβατών κ. Χρήστο Ρουσάκη.
Σχετικές αφίσες για την προβολή των παραπάνω δράσεων δημιουργήθηκαν από τους εθελοντές μαθητές του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής.
Η αφίσα για την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Κόψε τα μαλλιά σου…Χάρισε Δύναμη» δημιουργήθηκε με βάση το πρωτότυπο σκίτσο, που σχεδίασε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου, Μπιζμπιρούλας Μάριος.

Κατηγορίες: Δράση 4η. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο «Εθελοντικές Δράσεις»

  1. Ο/Η παπα Σταύρος λέει:

    Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και τους συμμετασχόντες και στις τρεις αυτές προσπάθειες. Ειδικά, οι δράσεις α) για την ανακούφιση των φυλακισμένων και β) την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών των χημειοθεραπειών εξαιρετικές και πολύ πρωτότυπες! Με δράσεις του είδους, τα εκκλησιαστικά σχολεία δείχνουν την σταδιακή ευθυγράμμισή τους με ευαγγελικές επιταγές της περικοπής της Κυριακής της Απόκρεω (μνεία της δευτέρας και αδεκάστου παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού), δηλαδή, αφενός, το “γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με”, αφετέρου, το “ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με”. Και κερδίζουν “πόντους” στη σύγχρονη κοινωνία που βλέπει, συγκρίνει και επιβραβεύει…

Τα σχόλια έχουν κλείσει.