Κανόνες Σωστής Συμπεριφοράς

  1. Ο τελικός χρήστης και επισκέπτης του ιστολογίου «Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία επικοινωνούν..» ρητά και ανεπιφύλακτα συμφωνεί με τους ακόλουθους κανόνες λειτουργίας:

(α) ο χρήστης δεν μπορεί να δημιουργήσει περισσότερους από έναν λογαριασμούς πρόσβασης

(β) απαγορεύονται τα μηνύματα με οποιαδήποτε μορφή περιεχομένου που παραβιάζουν το νόμο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ιδίως παράνομο λογισμικό, περιεχόμενο ή μεθόδους εξουδετέρωσης της προστασίας λογισμικού (Crack, Serial, Key Generator), καθώς και συνδέσμους (links) για ιστοσελίδες με τέτοιο περιεχόμενο, καθώς και μηνύματα που αναφέρονται σε παράνομη απόκτηση προστατευμένου περιεχόμενου ή που περιγράφουν μη νόμιμες πράξεις ή προτρέπουν σε αυτές.

(γ) απαγορεύονται τα υβριστικά σχόλια, σχόλια μίσους ή ρατσιστικά σχόλια, προσωπικές επιθέσεις και προσωπικοί χαρακτηρισμοί ή οποιαδήποτε άλλα μηνύματα, σχόλια ή περιεχόμενο που μπορεί να θίγει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια ή τη φήμη των χρηστών της ομάδας ή οποιουδήποτε άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι οι διαχειριστές διατηρούν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να διαγράφουν εξ ολοκλήρου προσβλητικό ή ανάρμοστο περιεχόμενο.

Τα σχόλια εκφράζουν προσωπικές και μόνο απόψεις των συντακτών τους, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.

(δ) απαγορεύονται οι διαφημίσεις οποιουδήποτε είδους στο περιεχόμενο που κατατίθεται στο ιστολόγιο, στα μηνύματα ή στα σχόλια και οι οποίες δεν προσδιορίζονται ρητώς ως τέτoιες. Επίσης απαγορεύεται το spamming (πολλαπλή υποβολή μηνύματος, υποβολή ανεπιθύμητου ή διαφημιστικού μηνύματος) είτε δημόσια είτε με προσωπικά μηνύματα.

  1. Ως προς το περιεχόμενο που εισάγετε στο ιστολόγιο – και σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου ή φωτογραφία ή video από άλλη ιστοσελίδα ή από κάποια άλλη πηγή – καλό είναι να αναφέρετε και την προέλευση του περιεχομένου.
  2. Το περιεχόμενο, τα μηνύματα ή τα σχόλιά σας θα πρέπει να είναι γραμμένα στα Ελληνικά (αποφεύγοντας τα greeklish).
  3. Μη γράφετε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ούτε στον τίτλο, αλλά ούτε και στην περιγραφή του περιεχομένου, ερώτησης ή σχολίου σας. Εκτός του ότι οι κεφαλαίοι χαρακτήρες είναι κουραστικοί για αυτόν που τους διαβάζει, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι «φωνάζετε», οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε με μέτρο έντονους (bold) χαρακτήρες.
  4. Οι τίτλοι σας θα πρέπει να αποτελούν μια σύντομη περιγραφή του περιεχόμενου σας, καθώς και να είναι όσο το δυνατόν πιο «κατατοπιστικοί», έτσι ώστε να μην παραπλανόνται οι αναγνώστες.
  5. Αποκλεισμός χρηστών-μελών: οι συμμετέχοντες κατανοούν και αποδέχονται ότι οι Διαχειριστές διατηρούν το δικαίωμα να προχωρούν σε μόνιμη απαγόρευση πρόσβασης στο ιστολόγιο «Τα Εκκλησιαστικά Σχολεία επικοινωνούν..» (ban) για χρήστες που κατ’ επανάληψη εμφανίζουν συμπεριφορά αντίθετη με τους Κανόνες Συμπεριφοράς.

Αφήστε μια απάντηση