ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Επιστημονική έκθεση για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου «1822-1895 : Από τον Λουί στον Παστέρ»

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνω για μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Πρόκειται για μία έκθεση και εργαστήρια για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη γέννηση του Λουί Παστέρ, με τίτλο «1822-1895 : Από τον Λουί στον Παστέρ», στην οποία παρουσιάζονται τα σημαντικότερα επιστημονικά έργα του διάσημου…Συνέχεια ανάγνωσης Επιστημονική έκθεση για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου «1822-1895 : Από τον Λουί στον Παστέρ»

.png

19ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Βιολογίας 2023

Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη για το φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας για μαθητές Λυκείου. Η Α’ φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου! Καλή επιτυχία σε όσα παιδιά θα συμμετέχουν!

επιτροπή βιοηθικής

2ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για τη Βιοηθική & την Τεχνοηθική

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής για το φετινό μαθητικό διαγωνισμό για μαθητές Λυκείων. Προθεσμία υποβολής εργασιών 1η Μαρτίου 2023!

science is wonderful

Science is wonderful_Δραστηριότητες ΦΕ για όλες τις τάξεις!

Το Science is Wonderful! είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που φέρνει κοντά τους ερευνητές και “εκκολάπτει” νέους επιστήμονες! Η δράση δίνει την ευκαιρία σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αλληλεπιδράσουν με ερευνητές που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Marie Sklodowska Curie Actions (MSCA). Πώς μπορείτε να εμπλακείτε; Το Μάρτιο του 2023, το Science is…Συνέχεια ανάγνωσης Science is wonderful_Δραστηριότητες ΦΕ για όλες τις τάξεις!

ΧΑΝΙΩΝ

Η κβαντομηχανική στο σχολείο_ΒΙΝΤΕΟ

Το Video της συζήτησης με τον Στέφανο Τραχανά, σχετικά με την εισαγωγή του αντικειμένου της Κβαντομηχανικής στην Φυσική της Γ’ Λυκείου. Η Διοργάνωση της διαδικτυακής συζήτησης έγινε απο τον Σύλλογο Φυσικών Κρήτης.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση