Αρχική » Ανακοινώσεις ΕΚΦΕ » ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

 

                  

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και τα ΕΚΦΕ Γρεβενών και Κοζάνης στο πλαίσιο της ανάγκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι προκηρύσσουν Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (Ε’ και Στ’ τάξης), Γυμνασίου (όλων των τάξεων) και Λυκείου (Α’ και Β’ τάξης). Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας, που θα πραγματοποιήσουν  με απλά υλικά που μπορούν εύκολα να βρουν στο σπίτι τους. Στο διαδίκτυο μπορούν να βρουν πολλές ιδέες για πειράματα με απλά υλικά. Το video πρέπει να έχει διάρκεια έως 4 λεπτά και να περιέχει τη θεωρητική υποστήριξη του πειράματος. Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης θα κρίνουν με βάση την πρωτοτυπία, την παρουσίαση και τη θεωρητική τεκμηρίωση του πειράματος. Προτείνεται οι μαθητές/μαθήτριες να μη φαίνονται στο video. To video πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή/της μαθήτριας στον διαγωνισμό.

Οι μαθητές της Π.Ε. Κοζάνης μπορούν να αποστείλουν τον σύνδεσμο για το βιντεοσκοπημένο πείραμά τους και τη συνοδευτική δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα έως τις 31 Μαϊου 2020 με email στη διεύθυνση  mail@ekfe.koz.sch.gr. Ταυτόχρονα, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εδώ. Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΦΕ Κοζάνης στο τηλέφωνο 2461024158.

Μπορείτε να κατεβάσετε την προκήρυξη και την αίτηση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση