Όταν τα γουρούνια πετούν

Pink-Floyd-Oli-ScarffΉταν η 3η Δεκεμβρίου του 1976 όταν η Algie, το 9μετρο γουρούνι-μπαλόνι που είχε σχεδιαστεί από τον Roger Waters των Pink Floyd και τον Aubrey Powell για τις ανάγκες του εξώφυλλου του δίσκου “Animals” του συγκροτήματος, ¨απέδρασε¨ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του εργοτασίου ηλεκτρικής ενέργειας Battersea Power Station του Λονδίνου, όπου ήταν δεμένη.

Ακολούθησε πανικός, μια και όλες οι πτήσεις του αεροδρομίου του Heathrow αναβλήθηκαν, ο Aubrey Powell συνελήφθη, ενώ κατέφθασαν ελικόπτερα της αστυνομίας και η βασιλική αεροπορία για να κυνηγήσουν το γουρούνι.

Τελικά η πληθωρική Algie προσγειώθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στη φάρμα ενός κτηνοτρόφου στο Κεντ, ο οποίος τηλεφώνησε έξαλλος στους υπευθύνους ότι το γουρούνι κατατρόμαξε τις αγελάδες του.

Μετά την περιπέτειά της η Αlgie έγινε ροκ σταρ, αφού αποτελούσε αναπόσπαστο σκηνικό στοιχείο της παράστασης στην περιοδεία “In the flesh tour” των Pink Floyd.

Και για να κλείσουμε την όμορφη αυτή ξενάγηση στο παρελθόν με κάτι πρακτικό και χρήσιμο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, καιρός για εξάσκηση: η παρτιτούρα του τραγουδιού που έκανε την περιπετειώδη Algie διάσημη, μαζί με πλούσιο αρχειακό υλικό.

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κατηγορίες: Σαν σήμερα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.