Όταν τα γουρούνια πετούν

Pink-Floyd-Oli-ScarffΉταν η 3η Δεκεμβρίου του 1976 όταν η Algie, το 9μετρο γουρούνι-μπαλόνι που είχε σχεδιαστεί από τον Roger Waters των Pink Floyd και τον Aubrey Powell για τις ανάγκες του εξώφυλλου του δίσκου «Animals» του συγκροτήματος, ¨απέδρασε¨ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του εργοτασίου ηλεκτρικής ενέργειας Battersea Power Station του Λονδίνου, όπου ήταν δεμένη.

Ακολούθησε πανικός, μια και όλες οι πτήσεις του αεροδρομίου του Heathrow αναβλήθηκαν, ο Aubrey Powell συνελήφθη, ενώ κατέφθασαν ελικόπτερα της αστυνομίας και η βασιλική αεροπορία για να κυνηγήσουν το γουρούνι.

Τελικά η πληθωρική Algie προσγειώθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στη φάρμα ενός κτηνοτρόφου στο Κεντ, ο οποίος τηλεφώνησε έξαλλος στους υπευθύνους ότι το γουρούνι κατατρόμαξε τις αγελάδες του.

Μετά την περιπέτειά της η Αlgie έγινε ροκ σταρ, αφού αποτελούσε αναπόσπαστο σκηνικό στοιχείο της παράστασης στην περιοδεία «In the flesh tour» των Pink Floyd.

Και για να κλείσουμε την όμορφη αυτή ξενάγηση στο παρελθόν με κάτι πρακτικό και χρήσιμο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, καιρός για εξάσκηση: η παρτιτούρα του τραγουδιού που έκανε την περιπετειώδη Algie διάσημη, μαζί με πλούσιο αρχειακό υλικό.

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Σαν σήμερα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση