ΗΜΕΡΙΔΑ “Ημέρες Καριέρας”: Ειδικότητες, Επαγγελματικά δικαιώματα, Μαθητεία & Αγορά Εργασίας

ΕΚ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Το Εργαστηριακό Κέντρο Αμαλιάδας στο πλαίσιο σειράς δράσεων που υλοποιεί για τις επαγγελματικές ευκαιρίες των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ., πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Ημέρες Καριέρας: Ειδικότητες, Επαγγελματικά δικαιώματα, Μαθητεία & Αγορά Εργασίας». Η δράση αυτή, στην οποία συντονίστρια ήταν η εκπαιδευτικός Καραφλού Γαρυφαλιά, είχε ως στόχο την εξειδικευμένη ενημέρωση σε ζητήματα απασχόλησης των πτυχιούχων των ΕΠΑ.Λ. με επίκεντρο τα αναβαθμισμένα προγράμματα μαθητείας σε συνδυασμό με τις ευκαιρίες απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια βιωματική επιμόρφωση με θέμα τις ήπιες δεξιότητες στην αγορά εργασίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

  • «Καλωσόρισμα – παρουσίαση της δράσης», Γεράσιμος Λούντζης, Διευθυντής Ε.Κ. Αμαλιάδας.
  • «Ημέρες καριέρας Γεωπονίας & Οικονομίας – ειδικότητες, επαγγελματικά δικαιώματα, δυνατότητες απασχόλησης», Καραφλού Γαρυφαλιά, Εκπαιδευτικός & Μιχαηλία Τάγιου, μαθήτρια
  • «Μεταλυκειακό έτος μαθητείας – θεσμικό πλαίσιο και διαδικασία ένταξης», Φραγκιάς Αναστάσιος, εκπαιδευτικός και επόπτης μαθητείας 1ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Αμαλιάδας.
  • «Ευκαιρίες απασχόλησης στην τοπική αγορά στο πλαίσιο της μαθητείας», Κωνσταντούλας Κωνσταντίνος, Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ/ΠΕΠΑΛ Αμαλιάδας.
  • «ΕΠΑΛ: Από την αποφοίτηση στην αγορά εργασίας. Ο ρόλος των ήπιων δεξιοτήτων (soft skills)», Ζαφειρόπουλος Σπύρος, Σύμβουλος σταδιοδρομίας – orientation.gr

Την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με μαθητές και γονείς. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ζαφειρόπουλο Σπύρο που, αφιλοκερδώς, πραγματοποίησε μια εξαίρετη παρουσίαση για τις ήπιες δεξιότητες στην αγορά εργασίας.



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς