«Εθελοντισμός στο Νηπιαγωγείο»

«Φαγάνας πεινάει..!!!«

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΑΠΟ  ΚΑΠΑΚΙΑ

Πρόκειται    για  μια  δράση  του  σχολείου  μας ,στην  οποία  το  μόνο  που  απαιτείται   είναι  να  θυμόμαστε  να  μη  πετάμε  τα  καπάκια.  Δεν  απαιτείται  ούτε  χρόνος  ούτε  κόπος.Οι  μαθητές  φέρνουν  τα  καπάκια  από το σπίτι τους σε   σακούλες  και  τα  αποθηκεύουμε  σε  ένα  μεγάλο  κουτί  ώσπου  να    γεμίσει   ο   ¨φαγάνας¨  και    να  τα αποστείλουμε  στο  Σύλλογο  Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων στη  Λαμία  ενισχύοντας   τη   προσπάθεια  αυτών  των  ανθρώπων για την αγορά ενός αμαξίδιου. Η  προσπάθειά  μας  έχει   ξεκινήσει   εδώ  και  δύο  χρόνια  στο σχολείο  μας ,αλλά  ο  φαγάνας  δεν  έχει  χορτάσει  ακόμη……………..

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια είναι ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων του νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, ο οποίος δέχεται καθημερινά τουλάχιστον μισό τόνο πλαστικά καπάκια, που φτάνουν από όλη την Ελλάδα με διάφορους τρόπους, όπως ταχυδρομείο, κούριερ και ΚΤΕΛ.
Οι εθελοντές του Συλλόγου τα μεταφέρουν σε μία εταιρεία ανακύκλωσης ειδών εμφιάλωσης με έδρα την Κεντρική Μακεδονία, με την οποία συνεργάζεται ο Σύλλογος, όπου τα παραλαμβάνει και συγκεντρώνει με αντάλλαγμα τη παροχή οικονομικής συνδρομής προκειμένου να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Κατόπιν, αυτά χαρίζονται σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/164584/syllogi-apo-kapakia-gia-tin-agora-anapirikon-amaxidion-posa-hreiazontai-gia-na-agorastei