«Επαναλειτουργία του σχολείου μας»

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνω ότι την Δευτέρα 1 Ιουνίου το Νηπιαγωγείο μας είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές του με αγάπη , φροντίδα, υπευθυνότητα και μεγάλη προσοχή. Μόνο που οι συνθήκες είναι δυστυχώς πολύ διαφορετικές και τα πρωτόκολλα αυστηρά. Γι αυτό και θα πρέπει όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με τη σχολική κοινότητα να τηρήσουμε τις οδηγίες .Σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου μας, για το μήνα Ιούνιο 2020,θα ισχύσουν τα εξής προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία και την αποσυμφόρηση στους χώρους του σχολείου

 Προσέλευση και Αποχώρηση από το Νηπιαγωγείο

1.Το ωράριο που θα τηρηθεί θα είναι του βασικού υποχρεωτικού πρωινού με προσέλευση στις 8:15.- 8.3οπ.μ και αποχώρηση στη 1:00μ.μ το μεσημέρι.
2. Σχετικά για τις ημέρες που θα προσέρχονται τα παιδιά σας στο σχολείο θα ενημερωθείτε έγκαιρα μέσα στην εβδομάδα.
3.Κατά τη διάρκεια της προσέλευσης όσο και της αποχώρησης σας από το σχολείο δεν θα εισέρχεστε στην αίθουσα διδασκαλίας. Η νηπιαγωγός θα παραλαμβάνει το παιδί στην πόρτα τηςεισόδου. Παρακαλώ να μην παρατείνεται η παραμονή σας στο σχολικό χώρο μετά την παράδοση του παιδιού για κανέναν λόγο, για την ασφάλεια όλων.
4.Η επικοινωνία μας, προκειμένου να συζητήσετε θέματα που τυχόν σας απασχολούν, παρακαλώ να γίνεται τηλεφωνικά. Κατά την διάρκεια τόσο της προσέλευσης σας στο νηπιαγωγείο όσο και της αποχώρησης σας, να προσπαθείτε να τηρείτε τον βασικό κανόνα απόστασης του 1,5 μέτρου,τουλάχιστον.
5.Ο καθαρισμός των χώρων του νηπιαγωγείου έγινε και θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Την Πέμπτη 28/5 πραγματοποιήθηκε απολύμανση των χώρων του νηπιαγωγείου από συνεργείο του Δήμου. Το νηπιαγωγείο μας έχει προμηθευτεί με τα απαραίτητα αντισηπτικά,καθαριστικά, μάσκες μιας χρήσης κ.α.
6.Απαγορεύεται η ανταλλαγή προσωπικών και ατομικών αντικειμένων και για το λόγο αυτό κάθε μαθητής θα έχει τα ατομικά του καθημερινά αντικείμενα, μαρκαδόρους, ψαλίδια, κόλλα, κ.α. , τα οποία θα δοθούν από το νηπιαγωγείο στους μαθητές . Αν κάποιος γονιός επιθυμεί μπορεί το παιδί να έχει τα προσωπικά του αντικείμενα σε κασετίνα.
7.Η διαρρύθμιση των αιθουσών έχει γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα σχεδιαγράμματα και τις οδηγίες που έχουν δοθεί μέσω του Υπουργείου Παιδείας.
Στα τραπέζια εργασίας, καθώς και την ώρα του προγεύματος και κατά τη διάρκεια της εργασίας οι μαθητές θα κάθονται δύο σε κάθε τραπέζι διαγωνίως και με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Αντίστοιχη διαρρύθμιση των καθισμάτων έχει γίνει και στο χώρο της ολομέλειας με καρεκλάκια αντί για παγκάκια στη«παρεούλα» και δύο μαθητές ανά παγκάκι αν και εφόσον χρειαστεί.
Τα παιχνίδια και γενικότερα το παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό του τμήματος περιορίστηκε κατά το ήμισυ. Το υλικό αυτό θα αποσύρεται μετά τη λήξη του προγράμματος, θα καθαρίζεται, θα απολυμαίνεται και θα επανατοποθετείται προς χρήση από τους μαθητές/τριες.
Ο φυσικός αερισμός των αιθουσών εξυπακούεται μιας και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

•Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο το πρωί αφού θερμομετρηθούν και όταν είναι απόλυτα καλά. Εάν παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα(βήχα, ξηρόβηχα κλπ) μένουν σπίτι και ενημερώνουν το σχολείο.Αποφύγετε να στείλετε τα παιδιά σχολείο και με το παραμικρό σύμπτωμα μιας και κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη και θέτετε σε κίνδυνο όλη τη κοινότητα.
•Οι γονείς που δε θα στείλετε τα παιδιά επειδή ανήκετε σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή συγκατοικείτε με άτομο που νοσεί ή ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου πρέπει να συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση για να γνωρίζω αν το τμήμα θα διαμοιραστεί σε δύο υποτμήματα.(Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) και (Τρίτη, Πέμπτη) εναλλάξ.
•Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε και εσείς από πλευράς σας για τα μέτρα προστασίας των παιδιών σας και να υπενθυμίζετε τους κανόνες υγιεινής που θα τηρούμε τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ:
Στη τσάντα τους θα έχουν
•Το δεκατιανό και το νερό τους όπως πάντα( ελέγχετε καθημερινά και σχολαστικά για τα μπουκαλάκια των παιδιών και βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ξεχαστεί στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο).
•Μαντηλάκια όπως είχαν πάντοτε τα παιδιά, ωστόσο έχουν χορηγηθεί αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία
•Η χρήση μάσκας και γάντια κρίνεται προαιρετική για τους μαθητές. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι μικρά και δεν μπορούν να αντέξουν όλη μέρα με αυτό τον εξοπλισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί δεν μπορεί να κάνει χρήση.
•Τέλος ας μην ξεχνάτε να υπάρχει πάντα μια αλλαξιά ρούχων.
Τέλος, όσα παιδιά εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID19,απαγορεύεται να προσέρχονται στο νηπιαγωγείο. Συστήνεται η επικοινωνία με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την  ανίχνευση του ιού. Σε κάθε περίπτωση αν εμφανιστούν συμπτώματα παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως τη διεύθυνση του σχολείου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη από COVID 19 ή τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας και    Θρησκευμάτων.
Εύχομαι υγεία σε όλους, μια καλή αρχή να έχουμε, με προσοχή και συνέπεια στη τήρηση των κανόνων από όλους.

Με εκτίμηση
Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου