Μικροί υπεύθυνοι πολίτες – Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Με μαθήματα υπευθυνότητας ξεκινήσαμε τα διαδικτυακά μας μαθήματα καλλιεργώντας στα παιδιά αισθήματα αισιοδοξίας και συναισθηματικής ασφάλειας. Αφού μιλήσαμε για τους κανόνες που όλοι πρέπει να ακολουθούμε στην εικονική μας τάξη και δημιουργήσαμε το ψηφιακό μας ημερολόγιο που θα μας αντικαταστήσει αυτό του σχολείου για όσο διάστημα χρειαστεί,η αφήγηση ενός παραμυθιού στάθηκε ο συνδετικός κρίκος για να συνεχίσουμε το Πρόγραμμα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων από εκεί που μείναμε στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Το παραμύθι λέγεται «Η μάγισσα Ταραντούλα αντιμετωπίζει τον υιό της Κορώνας και το συνδέσαμε με τον Στόχο 3 του Bravo Schools -Καλή υγεία και Ευημερία.

Τα παιδιά κλήθηκαν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους γεγονότα και καταστάσεις μέσα από την αναδιήγηση του παραμυθιού καλλιεργώντας έτσι τον προφορικό τους λόγο, την επικοινωνία και την ομιλία. Μετά αναζητήσαμε αντικείμενα και παιχνίδια μέσα από το σπίτι μας που να αρχίζουν από Κ και έγινε καταγραφή των λέξεων που είπαν τα παιδιά, έτσι ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές τη σύνδεση ανάμεσα σε γραπτό και προφορικό λόγο.

Το παρακάτω βίντεο συντελεί στη  καλύτερη κατανόηση του φωνήματος Κ .

Δημιουργήσαμε εικονική μουσική μπάντα και το κέφι ζωντάνεψε όταν στη παρέα μας ήρθε η καραμούζα, η κιθάρα και το ντέφι που ξεκινάει από Ν όμως όπως λέμε Νοέμβριος. Και φυσικά δεν θα έλειπε το τραγούδι που δεν ήταν άλλο από : Το δικό μας το σχολείο είναι το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!!!!

Ολοκληρώσαμε το μάθημά μας με δραστηριότητες γραφής από πλαστελίνη  και φύλλα εργασίας στα Μαθηματικά σχετικά με τη θεματική μας ενότητα.