ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Σε λίγες μέρες παιδιά  θα γιορτάσουμε μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα.Το Πάσχα διαρκεί δύο εβδομάδες: από την Κυριακή των Βαΐων που έγινε η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα ως την Κυριακή του Θωμά. Οι ήμερες που ακολουθούν θεωρούνται ημέρες χαράς και διασκέδασης.Γι αυτό και εμείς θα ασχοληθούμε με πολύ ευχάριστες Πασχαλινές δραστηριότητες, όπως με παιχνίδια, κατασκευές, αλλά θα μάθουμε και χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή του Χριστού.

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το Πάσχα είναι γιορτή της αγάπης.Η Σταύρωση του Χριστού μας δείχνει ότι ο Θεός πονάει για τον άνθρωπο και τ’ ανθρώπινα βάσανα. Γι’ αυτό από αγάπη προσφέρει ό,τι πιο πολύτιμο έχει για να σώσει τον ίδιο του τον Υιό.
Θέλησε να  μας δείξει ότι πρέπει να παλεύουμε απέναντι στο κακό και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, να τον βοηθάμε,να τον συγχωρούμε.Γι αυτό λέμε ότι το Πάσχα είναι γιορτή της αγάπης, γιατί ο ίδιος ο Χριστός μας θυσιάστηκε για τη σωτηρία τη δική μας. Είναι το καλύτερο δείγμα της αγάπης του για μας. Με τη γιορτή αυτή της Ανάστασης του Χριστού μας ξαναγεννιέται η φύση και η ίδια η ζωή.

Η πρώτη εβδομάδα ονομάζεται Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μας και όπως είπαμε αρχίζει με την Κυριακή των Βαΐων και λήγει το Μεγάλο Σάββατο. Συνήθως οι μεγάλοι άνθρωποι,οι γονείς μας και οι γιαγιάδες μας, οι παππούδες μας νηστεύουν τη Μεγαλοβδομάδα και πηγαίνουμε όλοι εκκλησία.Φέτος όμως θα πρέπει να μείνουμε σπίτι! 
Η δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα ονομάζεται Εβδομάδα του Πάσχα ή Λαμπροβδομάδα ή Λαμπρή και αρχίζει με την Κυριακή του Πάσχα.

1.Δες τον Πέρη με την Κάτια από το Λογισμικό Kidepedia .

https://www.youtube.com/watch?v=7E9ZKrX3O3A

2.Αφού δεις το βίντεο που σου ετοίμασα μπορείς να παίξεις με τα Πασχαλινά λαγουδάκια.

Βρες ποιος λαγός ταιριάζει σε κάθε κάρτα με Πασχαλινά αυγά. Κάνε κλικ στο τετραγωνάκι δίπλα και μετά πάτησε κάτω στο βελάκι για να δεις τη σωστή απάντηση. Αν διάλεξες το σωστό αριθμό, τότε θα εμφανιστεί μία φατσούλα χαμογελαστή ,αλλιώς θα είναι λυπημένη και θα πρέπει να προσπαθήσεις ξανά. Για να αλλάξει η κάρτα κάνε κλικ κάτω στο βελάκι δεξιά στην οθόνη και το παιχνίδι σου δείχνει πόσες κάρτες βρήκες σωστές.Ελπίζω να τις βρεις όλες!!!!!!!!!!! Καλό παιχνίδι!!!!!

https://learningapps.org/watch?v=pps05qaac20

3. Και μετά το παιχνίδι σου μπορείς τώρα να αναδιηγηθείς τί γιορτάζουμε το Πάσχα. Παρατήρησε προσεκτικά τις εικόνες που βλέπεις.

 

 

 

 

 

 

 

4.Φτιάξε τη δική σου Πασχαλινή κάρτα για να στείλεις ευχές στα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Δίπλωσε στη μέση ένα χαρτί Α4 που θα έχεις ζωγραφίσει με όποια χρώματα θες εσύ.Γύρω-γύρω στόλισε με Πασχαλινά αυγά ή λουλουδάκια και γράψε όποια ευχή θες εσύ.Κοίτα κάποιες  ευχές και διάλεξε μία που είναι γραμμένη με το χρώμα που σου αρέσει πιο πολύ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ                               ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ                                      ΚΑΛΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΗ