ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μετά τη Πρωταπριλιά παιδιά είναι πάλι γιορτή. Δείτε στο ημερολόγιο του σπιτιού σας. Δείχνει ΑΠΡΙΛΙΟΣ και μετά τον αριθμό 1 , είναι το ……2!!!!!!!!!!!

   2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ


Ας θυμηθούμε ξανά τους κανόνες για τα βιβλία μας:

1.ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.


2.ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.


3. ΔΙΑΤΗΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.

Οι κανόνες είναι 2  παιδιά ή  3; Γιατί εγώ είμαι και πονηρή ξέρετε και θέλω να σας μπερδέψω.!!!!!!!

ΑΑΑΑ! ώστε δεν τα κατάφερα εεεεεεε;  Ναι  είναι 3, σωστά μετρήσατε. Θέλω τώρα να θυμηθείτε τον αριθμό ….2  όμως.Γι αυτό δείτε τί πρέπει να κάνετε.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

1.  Ζωγραφίστε σε ένα χαρτάκι  2  πανέμορφα λουλουδάκια όπως είστε εσείς για να μου χαρίσετε. Τώρα είναι άνοιξη και θα στολιστεί η φύση με πολλά λουλούδια. Θα πετάνε οι πεταλούδες, οι μέλισσες, τα πουλάκια στον ουρανό…..Κολλήστε μου και 2 αυτοκολλητάκια αν έχετε  εεεε…..και στο τέλος φτιάξτε μου και 2 καρδούλες  να  μου πείτε πόσο με αγαπάτε!!!!!!!Εντάξει λουλουδάκια μου::::::


2. Διαλέξτε 2 παραμύθια που έχετε σπίτι σας να  σας τα διαβάσει 1 η μαμά και 1 ο μπαμπάς και μετά  αν θέλετε μπορείτε να παίξετε κουκλοθέατρο. Ακούστε. Θα  βάλετε ένα σεντόνι από τη μια άκρη του κρεβατιού σας και από την άλλη να το δέσετε σε ένα καρφάκι στον τοίχο. Αν δεν μπορείτε θα σας βοηθήσει η μαμά, μην στενοχωριέστε. Μετά κρυφτείτε από πίσω και παίξτε με τα ζωάκια σας  ή άλλα παιχνίδια που έχετε, ακόμη και με τα χεράκια σας και διηγηθείτε το παραμύθι με θεατές την οικογένειά σας. Είμαι σίγουρη ότι  θα το απολαύσετε πολύ!!


3.Γράψτε 2 τίτλους από όποιο παραμύθι θέλετε.Θα βλέπετε τον τίτλο του όπως ακριβώς κάναμε κάθε Παρασκευή με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη στο σχολείο μας και μετά θα ζωγραφίσετε ό,τι σας έκανε εντύπωση. Εγώ σας προτείνω από τον Μικρό Αναγνώστη 2 βιβλία. Δείτε:

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ

ΠΟΥ ΠΑΣ ΧΕΛΩΝΑΚΙ ;