Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: “Πλένω, πλένω τα χεράκια, διώχνω τα μικροβιάκια!”

Χαρούμενα προσωπάκια μου, γεια σας και πάλι!

Ελπίζω να είστε όλα τα ζουζουνάκια μου γερά και δυνατά! Ειδικά σήμερα που γιορτάζει η Υγεία!

Τί είναι η υγεία, παιδιά; Τί θα πει να έχουμε υγεία;  Πόσο σημαντική είναι η υγεία; Πόσα όμορφα πράγματα μπορούμε να κάνουμε, όταν είμαστε υγιείς;  Ποιοί φροντίζουν για την υγεία μας; Γιατί μένουμε σπίτι όλο αυτόν τον καιρό; Όλα αυτά θέλω να τα συζητήσετε με τη μαμά και το μπαμπά!

Ένα θα θυμάστε πάντα! Η υγεία μας είναι πολύτιμη σαν θησαυρός, γι’ αυτό και πρέπει να την προσέχουμε πολύ! Να την προστατεύουμε από κάθε κακό μικροβιάκι, όπως αυτό του κορωνοϊού! Για να την προστατέψουμε τί πρέπει να κάνουμε; Ποια είναι τα όπλα μας;

Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το πλύσιμο των χεριών! Το σαπούνι και το νερό και φυσικά το απολυμαντικό! Θυμάστε, παιδιά, τί λέγαμε στο σχολείο μας; Κάθε πότε πλένουμε τα χεράκια μας; Τί πρέπει να κάνουμε για να τα πλύνουμε σωστά; Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις;  Για πόση ώρα τα πλένουμε; Θυμάστε το μαγικό αριθμό 20; Μετράω ως το 20 για όση ώρα τα σαπουνίζω και μετά τα ξεπλένω καλά!

Για να θυμηθούμε πώς τα πλένουμε σωστά! Πατήστε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=2WsooFlS5Vk&fbclid=IwAR0wCVdF0Qre35Hwe_UIPw9XWID5uRbjRrmeHrZx4ex9ONRViJF50wjVJNU

Αν δεν τα πλύνουμε σωστά, δεν θα καταφέρουμε να διώξουμε τα μικροβιάκια  και μπορεί  να αρρωστήσουμε! Ένας σπουδαίος τρόπος για να διώξουμε μακριά και τον πονηρό τον κορωνοϊο είναι το πολύ-πολύ καλό και σωστό πλύσιμο των χεριών! Ο κορωνοϊός, παιδιά, τρέμει το σαπούνι και το νερό! Το βάζει στα πόδια!

Και τώρα ήρθε η ώρα για τη νέα σας αποστολή!

Αποστολή υγείας για όλους!

Θα γίνετε μικροί επιστήμονες και θα κάνετε δύο σπουδαία πειράματα! Θυμάστε τα πειράματα που κάναμε στην τάξη μας;  Αφού πρώτα δείτε τα βιντεάκια με τα πειράματα, στη συνέχεια θέλω να τα κάνετε και εσείς  στο σπίτι με τη βοήθεια της μαμάς και του μπαμπά! Είναι πολύ εύκολα και διασκεδαστικά! Περιμένω φωτογραφίες και βιντεάκια!

Πείραμα 1:

Πείραμα 2:

https://www.mothersblog.gr/paidi/frontida/story/91838/koronoios-to-peirama-me-to-sapoyni-poy-deixnei-giati-ta-paidia-prepei-na-plenoyn-ta-xeria-toy

Αυτά για την ώρα!

Μην ξεχνάτε να μπαίνετε εδώ στο μπλογκ για να βλέπετε όλα όσα ετοιμάζω για εσάς, καθώς και τις δικές σας δημιουργίες!

Θυμηθείτε: “Πλένω, πλένω τα χεράκια, διώχνω τα μικροβιάκια!”

Μικροί μου επιστήμονες, σας αγαπώ πολύ!

Φιλάκια πολλά!

Η κα Ειρήνη