Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: Οι αισθήσεις…

Μιλήσαμε για τις πέντε αισθήσεις: Όραση, αφή, όσφρηση, γεύση, ακοή! Στην πορεία κάναμε βιωματικές δράσεις με την αξιοποίηση καθημερινών αντικειμένων!

 

Προσέχουμε τα δοντάκια μας…..

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πηνειού είχαν τη χαρά να υποδεχτούν τον οδοντίατρο κ. Λαμπράκο Σταύρο, ο οποίος έλεγξε τα δοντάκια των μαθητών/τριών μας. Ήταν μια πολύ  ενδιαφέρουσα φιλική επίσκεψη καθότι οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και χαρά για το καινούριο πρόσωπο στο σχολείο, όπου και συνεργάστηκαν ικανοποιητικά. Στο τέλος, ο οδοντίατρος μοίρασε παραμυθάκια στους μαθητές  και αυτοκόλλητα σχετικά με την υγιεινή δοντιών.

Στον ρυθμό της Αποκριάς……..

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί καλωσορίζουν την πιο διασκεδαστική γιορτή του χρόνου με μια ομαδική εργασία “Ο παλιάτσος”.

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου Πηνειού συμμετέχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και  να ενημερωθούν σχετικά με τη φροντίδα του σώματός τους και την υγιεινή τους. Σε πρώτο επίπεδο μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα μέλη του σώματος, κάνοντας μια βιωματική δραστηριότητα στην οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν ενεργό ρόλο.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ …..

Τιμήσαμε τους Τρεις Ιεράρχες με δράσεις που ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

 

H ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ….

Μιλάμε για την αμυγδαλιά, ένα φυλλοβόλο δέντρο που πέραν από τον καλαισθητικό του ρόλο έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης στην λογοτεχνία.

Ανθισμένη Αμυγδαλιά – Γεώργιος Δροσίνης

Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά
με τα χεράκια της
κι εγέμισ’ από άνθη η πλάτη
η αγκαλιά και τα μαλλάκια της.
Κι εγέμισ’ από άνθη…