Αστυπάλαια, αδερφή της Ευρώπης

0

Συγγραφέας: Χρυσοχοΐδου Μαρία | Κατηγορία Teachers4Europe, Τοπική ιστορία | , στις 17-05-2015

 

 

Το πρόγραμμα Teachers 4 Europe επιλέγει τα τελευταία χρόνια εκπαιδευτικούς με βάση το βιογραφικό τους. Είναι ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα της Ε.Ε στο οποίο επιλεγήκαμε για τη χρονιά 2014-15 και συνεχίζουμε για τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή το πρόγραμμα τοπικής ιστορίας που υλοποιούμε στις τάξεις μας, μας δημιουργήθηκε η ανάγκη να συνδέσουμε την πορεία του νησιού μας με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, ν’ ανακαλύψουμε μέσα από την ιστορία του τόπου μας πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και να γίνουν οι μαθητές συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι πολίτες.

Το πρόγραμμά μας είναι ένα βιωματικό project που στόχο έχει να διερευνήσουν οι μαθητές μας όλες τις πτυχές της σχέσης του νησιού τους με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Μέσα από τη γνωριμία να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε μέλη μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και ότι μόνο ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όπως η ειρήνη , η φτώχεια, η καταπολέμηση της βίας, η ανεργία, η προστασία του περιβάλλοντος κ.α

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση