@E.F.E. Team

Ομάδα Βιβλίου Αγγλικών 6ης Δημοτικού

Halloween ή Απόκριες;

Οκτ 201015

 

Τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, στο δυτικό κόσμο γιορτάζονται τα Halloween, μια γιορτή ιδιαίτερα δημοφιλής στα παιδιά. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να κάνουμε με τους μαθητές μας δραστηριότητες που αφορούν τη γιορτή αυτή, ξεφεύγοντας λίγο από το βιβλίο; Μπορούμε να αντιπαραβάλουμε τα Halloween με τις δικές μας Απόκριες, αναζητώντας τις διαφορές αλλά και τα κοινά σημεία μεταξύ τους.

Ξεκινώντας μπορούμε να βάλουμε τα παιδιά στο κλίμα των δραστηριοτήτων, δίνοντάς τους πληροφορίες όπως οι παρακάτω:

  • Η ρίζα της λέξης Halloween προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day – All Saints Day).
  • Κατά τη διάρκεια της νύκτας της 31ης Οκτωβρίου τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι “τρομαχτικό” και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά, ενέργεια γνωστή ως “trick or treat”.
  • Συχνά κρατούν ή άλλες φορές στολίζουν τα σπίτια τους με χειροποίητα φαναράκια από πραγματικές κολοκύθες πάνω στις οποίες χαράζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά (Jack-o’-lantern), άλλοτε πιο χιουμοριστικά και άλλοτε πιο τρομαχτικά.

Είναι σημαντικό να αφήσουμε τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν: μπορούν να στολίσουν την τάξη τους, να ζωγραφίσουν και να χαράξουν Jack-o’-lanterns, να μασκαρευτούν, αλλά και να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες, να περιγράψουν τον τρόπο που γιορτάζουμε κ.ά.

 Βρείτε προτάσεις για εορταστικές δραστηριότητες και κατασκευές στο διαδίκτυο και δείτε ένα άρθρο για το Halloween και τις Απόκριες στα Αγγλικά που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

COMPANION για το βιβλίο της 6ης Δημοτικού

companion

Στο βοήθημα θα βρείτε:
- Ερμηνείες του λεξιλογίου
- Απλές εξηγήσεις των γραμματικών φαινομένων με παραδείγματα και ασκήσεις εμπέδωσης
- Προτάσεις για επιπλέον εργασίες και δραστηριότητες

Οκτώβριος 2010
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Η Συγγραφική μας Ομάδα (την ονομάσαμε @E.F.E. από τα αρχικά των μικρών μας ονομάτων) αποτελείται από τις κ.κ. Ελένη Εφραιμίδου και Φιλίτσα Φρουζάκη, καθηγήτριες Αγγλικής, και την κ. Ελένη Ζώη – Ρέππα, τέως σχολική σύμβουλο Αγγλικής στην Αργολίδα – Κορινθία.

team.jpg

Για όσους /όσες θέλουν να επικοινωνήσουν προσωπικά μαζί μας παραθέτουμε τις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις:

Εφραιμίδου Ελένη: efraimid@sch.gr

Ζώη-Ρέππα Ελένη: elenizoi@yahoo.gr

Φρουζάκη Φιλίτσα: lalimos@hol.gr

Επισκέπτες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων