Παπαδοπούλου Ευσταθία

…μια ακόμη εκπαιδευτική αναζήτηση !

Πληροφορίες για κάρτες !

Δεκ 201816
da85cfe941bd08d24bd0104d6dd8ccd6

 

Ο Άη Βασίλης έρχεται…

Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στέλνονται ανά το κόσμο εκατομμύρια χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες

. Πως ξεκίνησε όμως το ταξίδι αυτό της χριστουγεννιάτικης κάρτας ;

Τι είναι η Χριστουγεννιάτικη κάρτα ;

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα είναι μια ευχετήρια κάρτα που στέλνεται την περίοδο των εορτών και αποτελεί ένα παραδοσιακό κομμάτι του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Μέσω της χριστουγεννιάτικης κάρτας οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν ευχές εκφράζοντας μια σειρά συναισθημάτων. Το περιεχόμενο της ευχής άλλοτε είναι πιο θρησκευτικό και άλλοτε πιο προσωπικό. Συνήθως οι κάρτες Χριστουγέννων στέλνονται την βδομάδα πριν από τον εορτασμό των Χριστουγέννων.
Πολλές κάρτες Χριστουγέννων παρουσιάζουν παραδόσεις Χριστουγέννων όπως ο Άγιος Βασίλης, οι τάρανδοιχιονάνθρωποι, τα αντικείμενα που συνδέονται με τα Χριστούγεννα όπως κεριά, μπιχλιμπίδια, δώρα και πολλά αλλά.

Μερικές κοσμικές κάρτες παρουσιάζουν και σκηνές από μια παλαιότερη εποχή. Όπως μεγάλοι κεντρικοί δρόμοι του 19ου αιώνα, σκηνές από κύριες εκείνης της εποχής να ψωνίζουν για τα Χριστούγεννα ακόμα και το εσωτερικό στολισμό των σπιτιών εκείνης της εποχής.

Η ιστορία της Χριστουγεννιάτικης κάρτας.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα δημιουργήθηκε από τον Sir Henry Cole στο Λονδίνο το 1843. Στην κάρτα απεικονιζόταν ένα έργο του John Callcott Horsley που έδειχνε μια οικογένεια να κάθεται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να τσουγκρίζουν όλοι μαζί τα ποτήρια τους.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα δημιουργήθηκε από τον Sir Henry Cole στο Λονδίνο το 1843. Στην κάρτα απεικονιζόταν ένα έργο του John Callcott Horsley που έδειχνε μια οικογένεια να κάθεται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και να τσουγκρίζουν όλοι μαζί τα ποτ



Λήψη αρχείου

από κάτω από: ΚΑΡΤΕΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πληροφορίες για κάρτες !    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ετικέτες

European Radio Logo

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων