Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.
Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.
Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.
Δεν έχει οριστεί χαρακτηριστική εικόνα για το άρθρο.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Επειδή το τελευταίο διάστημα περισσότερο από ποτέ είμαστε δικτυωμένοι, ανεβάζω οδηγίες ασφαλούς χρήσης του internet  για παιδιά αλλά και για όλους μας από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΣΥΝ_3 ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ γενικό-1 ΣΥΝ_4 Φυλλαδιο συμβουλες γονεις

e-me ,συμμετοχή

Γεια σας κι ελπίζω να είστε όλοι καλά.Θα ήθελα να σας ζητήσω τα εξής:

1.Όσα παιδιά δεν έχουν μπει ακόμη στην πλατφόρμα e-me.edu.gr είναι απαραίτητο να το κάνουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ώστε να τους καλέσω όταν θα ανεβεί υλικό εκεί.

2.Ανακοινώθηκε επισήμως και ίσως το γνωρίζετε, ότι κάθε ιστοσελίδα που έχει σχέση με το sch.gr (όπως το ebooks, blogs.sch, webex,Μαθαίνω στο σπίτι κ.ά.) δεν ξοδεύουν δεδομένα (data) από οποιαδήποτε συσκευή ακόμα κι αν έχουμε περιορισμένα data.

3.Όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία που χρειάζεται η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών/τριών, έτσι και στην εξ αποστάσεως είναι απαραίτητη έστω και με περιορισμούς, η ανατροφοδότηση από την πλευρά των παιδιών.Πολύ απλά ειδικά στις μέρες μας κάθε εκπαιδευτικός έχει ανάγκη να δει, να ακούσει ότι κάθε μαθητής του είναι καλά, βλέπει το υλικό που ανεβαίνει και στο μέτρο του δυνατού συμμετέχει.Γνωρίζω ότι ψυχολογικά δεν διανύουμε και τις καλύτερες μέρες μας, αλλά είναι σημαντικό τα παιδιά να περνάνε μια όσο το δυνατόν φυσιολογική καθημερινότητα (εκπαίδευση, ξεκούραση, επικοινωνία, διασκέδαση). Όταν μάλιστα οι αρμόδιοι μιλάνε για παράταση αυτής της ιδιάζουσας κατάστασης, είναι φανερό ότι (και) τα παιδιά πρέπει να συνηθίσουν στη ρουτίνα που αναφέρω παραπάνω.Ως εκ τούτου τα παιδιά ας χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε τρόπο ώστε να βρεθούμε ξανά έστω και από απόσταση.
Καλό μεσημέρι