Στο εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων Περιβάλλοντος καλλιεργούνται τόσο λαχανικά όσο και καλλωπιστικά φυτά. Η επιλογή των λαχανικών που καλλιεργούνται γίνεται ανάλογα με την εποχή. Επίσης καλλιεργούνται και λαχανικά εκτός εποχής στο θερμοκήπιο του σχολείου μας. Έτσι οι μαθητές μας με βιωματικό κυρίως τρόπο, διδάσκονται τα στάδια ανάπτυξης των φυτών (βλάστηση, άνθηση, επικονίαση, καρπόδεση), τις μεθόδους προετοιμασίας του εδάφους (όργωμα, λίπανση) τους τρόπους πολλαπλασιασμού (σπορά, μοσχεύματα) και τις διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες (μεταφύτευση, ξεβοτάνισμα, άρδευση, φυτοπροστασία) .

Σκοπός του εργαστηρίου Γεωπονίας – Τροφίμων Περιβάλλοντος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα διάφορα είδη φυτών και τις διαφορές μεταξύ τους, τις μεθόδους καλλιέργειάς τους, τα στάδια ανάπτυξής τους, τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια τους, αλλά πάνω από όλα να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα και τη σημασία των φυτών στη ζωή του ανθρώπου και να απασχοληθούν δημιουργικά στα πλαίσια του σχολείου.

Τέλος αποκτούν γνώσεις σχετικά με τη συγκομιδή, διατήρηση και διάθεση των παραγόμενων προϊόντων Ταυτόχρονα μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να αναγνωρίζουν τα διάφορα είδη φυτών και τις χρήσεις τους. Ακόμα ασκούνται στην ασφαλή χρήση και συντήρηση των γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων όπως φρέζα, σκαλιστήρι, κλαδευτήρι, μηχανή κοπής γκαζόν κ.ά. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φυτώρια, θερμοκήπια, λιμνοδεξαμενές, φράγματα κ.ά, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το γεωργικό επάγγελμα.

IMG_5691  DSCF1579

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων