Οι βασικές διδακτικές ενότητες είναι:

Διατροφή – Σίτιση: Ο μαθητής, -τρια αναγνωρίζει τα τρόφιμα, τα κατηγοριοποιεί σε ομάδες τροφίμων, μαθαίνει να τα καταναλώνει με την ανάλογη συχνότητα δηλ. την προτεινόμενη από το Μεσογειακό Πρότυπο. Επίσης, εκπαιδεύεται στην ορθή χρήση των μαγειρικών σκευών, των ηλεκτρικών συσκευών (πλυντήριο πιάτων, τοστιέρα, αποχυμωτής κτλ.) κατά την διαδικασία παρασκευής κάποιου φαγητού ή γλυκίσματος και επιπλέον, φροντίζει για την καθαριότητα των οικιακών χώρων. Τέλος, ο μαθητής, -τρια μαθαίνει την σωστή αλληλουχία ενεργειών για την διεξαγωγή της διαδικασίας σίτισης.

Ένδυση – Υπόδηση: Ο μαθητής, -τρια ονομάζει, κατηγοριοποιεί και διαχωρίζει τα ρούχα, τα παπούτσια, τα αξεσουάρ κ.ά. Μαθαίνει την σωστή αλληλουχία των ρούχων στο ντύσιμο και την επιλογή των ρούχων του ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις περιστάσεις. Επιπλέον, εκπαιδεύεται στην ορθή χρήση των κουμπωμάτων των ρούχων και των παπουτσιών (φερμουάρ, κουμπιά, κορδόνια).

Ατομική – Στοματική – Προσωπική Υγιεινή: Ο εκπαιδευόμενος επιλέγει και χρησιμοποιεί τα προϊόντα και τα υλικά ατομικής (π.χ. σαπούνι, σαμπουάν, πετσέτα κτλ.), στοματικής (οδοντόβουρτσα, νήμα κτλ.) και προσωπικής υγιεινής (βούρτσα, πιστολάκι, αποσμητικό, νυχοκόπτης, βερνίκι νυχιών κτλ.).

Κυκλοφοριακή Αγωγή: Ο μαθητής, -τρια εκπαιδεύεται στη σωστή και ασφαλή μετακίνηση του στην κοινότητα, εκπαίδευση η οποία περιλαμβάνει την εκμάθηση των βασικών σημάτων κυκλοφορίας , τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και την ορθή συμπεριφορά του, ως επιβάτης.

Ακόμη, οι μαθητές εξασκούνται στο πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο, στο σιδέρωμα, στο δίπλωμα των λινών και την τοποθέτησή τους στις ντουλάπες.

DSCN0991DSCN0950DSCN0746DSCN0745

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων