Τη Δευτέρα 26/02/2024, οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού επισκέφθηκαν το Φαρμακείο του κ. Φυτιλή που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού. Κατά την επίσκεψη τα παιδιά γνώρισαν τις προσφερόμενες υπηρεσίες ενός φαρμακείου. Αναλυτικότερα έμαθαν ότι ο ρόλος του φαρμακείου εκτός από την εξυπηρέτηση των ληπτών υπηρεσιών υγείας είναι η πραγματοποίηση εμβολιασμών, η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, η μέτρηση του σακχάρου, κ.α. Στη συνέχεια, οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον χώρο του φαρμακείου, οι εργαζόμενοι μας έδειξαν τα συρτάρια και τα ράφια στα οποία φυλάσσονται τα φάρμακα. Επιπλέον, μας ενημέρωσαν ότι στο φαρμακείο πωλούνται εκτός από φάρμακα και άλλα είδη όπως βρεφικά προϊόντα, καλλυντικά, μετεγχειρητικά βοηθήματα και βοηθήματα κατακεκλιμένων ασθενών.
Στη συνέχεια, ο κ. Φυτιλής μάς ενημέρωσε ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αγορά φαρμάκων και την κατανάλωση δηλαδή να ελέγχουμε πάντα την ημερομηνία λήξης των φαρμάκων και να προσέχουμε την ημερησία δοσολογία που πρέπει να λαμβάνουμε. Μας εξήγησε πως τα φάρμακα πρέπει να τα παίρνουμε πάντα με συνταγή γιατρού και τη συμβουλή του φαρμακοποιού. Έπειτα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες των μαθητών. Στο τέλος ο κ. Φυτιλής χάρισε ένα δωράκι σε όλους!
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του φαρμακείου καθώς και τον κύριο Φυτιλή που μας δέχθηκαν στο χώρο τους και μας ενημέρωσαν αναλυτικά για αυτό το απαιτητικό και ιδιαίτερα χρήσιμο επάγγελμα του φαρμακοποιού.
Τους μαθητές συνόδευσαν: η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Τσούγκρα Μαρία και οι εκπαιδευτικοί Φίλιππος Στεργιανός, Καραλή Καλλιόπη, Βησσαρίων Μπακάλης.
|