Εικαστική συμμετοχή μαθητή μας στο τοπικό λογοτεχνικό έντυπο “Ρεστίο”

Φεβ 202427

Με μεγάλη χαρά έφτασε στα χέρια μας το 6ο τεύχος “Ρεστίο”!

Πρόκειται για ένα αυτεξούσιο λογοτεχνικό έντυπο, βασισμένο στην κουλτούρα των fanzines.
Το “Ρεστίο” έκανε το εναρκτήριο βήμα του στη Σκιάθο το φθινόπωρο του 2022 και έκτοτε διανέμεται δωρεάν κάθε εποχή.

Εμπλεκόμενοι και εμπλεκόμενες σε αυτό το εγχείρημα είναι αποκλειστικά άνθρωποι που συνδέονται με τη Σκιάθο.

Στο εξώφυλλο αυτού του τεύχους φιλοξενείται η ζωγραφιά μαθητή μας (“Σεληνοβαρκάδα”) και δεν μπορούμε παρά να εμπνεόμαστε, βλέποντας ότι με την ανάλογη πλαισίωση τα παιδιά έχουν τους τρόπους να διεκδικήσουν “χώρο” σε εγχειρήματα της τοπικής κοινότητας, στηριζόμενα στις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους.

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνεργασία!

426656476 375742931865111 6342234006220485555 n

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εικαστική συμμετοχή μαθητή μας στο τοπικό λογοτεχνικό έντυπο “Ρεστίο”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

EEEEK ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βορείων Σποράδων, με έδρα τη Σκιάθο, είναι ένα νεοσύστατο ειδικό σχολείο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2022. Είναι το μόνο Δημόσιο Ειδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 14-21 ετών, αποφοίτους ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου, με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο ΕΕΕΕΚ από 5 έως 8 χρόνια, ανάλογα τις εξειδικεύσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας (π.χ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική, Μουσική, Εικαστικά), ενώ παράλληλα αποκτούν δεξιότητες κοινωνικές, αυτόνομης διαβίωσης, καθώς και προεπαγγελματικές-επαγγελματικές δεξιότητες στα εργαστηριακά μαθήματα, που διδάσκονται.

Η κύρια ειδικότητα του σχολείου μας είναι η Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία, με δεύτερη ειδικότητα τα Τουριστικά Επαγγέλματα. Αποφοιτώντας οι μαθητές/τριες μας αποκτούν απολυτήριο εργασιακά ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων