Παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρία

Δεκ 20237
Στο πλαίσιο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) συζητήσαμε για τις δραστηριότητες που προσφέρουν χαρά στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε ένα ομαδικό κολλάζ ζωγραφιών, όπου αποτύπωναν οπτικά τις σκέψεις τους.

Μέσα από το τελικό αποτέλεσμα, παρατηρήσαμε τα κοινά σημεία σύνδεσης μεταξύ των μαθητών/τριών, με προεξέχοντα τη βόλτα και τα επιτραπέζια παιχνίδια.
Αποφασίσαμε λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια συνθήκη συλλογικής χαράς, οργανώνοντας έναν περίπατο σε τοπικό κατάστημα της Σκιάθου, όπου συνδυάσαμε τα δύο στοιχεία, που μας ενώνουν.

Παράλληλα, μέσω αυτής της ομαδικής δράσης, είχαμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε τους ενδεδειγμένους τρόπους συμπεριφοράς κατά τη συνθήκη παραγγελίας και αγοράς προϊόντων, αλλά και να ενισχύσουμε την ορατότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση της σχολικής κοινότητας.

Οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν στις 4/12, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 2 11

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια ημέρα ανθρώπων με αναπηρία    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

EEEEK ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Βορείων Σποράδων, με έδρα τη Σκιάθο, είναι ένα νεοσύστατο ειδικό σχολείο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2022. Είναι το μόνο Δημόσιο Ειδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 14-21 ετών, αποφοίτους ειδικού ή γενικού δημοτικού σχολείου, με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο ΕΕΕΕΚ από 5 έως 8 χρόνια, ανάλογα τις εξειδικεύσεις και τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας (π.χ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Γυμναστική, Μουσική, Εικαστικά), ενώ παράλληλα αποκτούν δεξιότητες κοινωνικές, αυτόνομης διαβίωσης, καθώς και προεπαγγελματικές-επαγγελματικές δεξιότητες στα εργαστηριακά μαθήματα, που διδάσκονται.

Η κύρια ειδικότητα του σχολείου μας είναι η Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία, με δεύτερη ειδικότητα τα Τουριστικά Επαγγέλματα. Αποφοιτώντας οι μαθητές/τριες μας αποκτούν απολυτήριο εργασιακά ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων