Το εργαστήριο Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας λειτουργει σε ενα χώρο, ο οποίος προσομοιάζει με οικιακή κουζίνα. Οι μαθητές εξασκούνται σε λεπτές δεξιότητες, μαθαίνουν να προσέχουν τα υλικά και τα εργαλεία, να συγκεντρώνονται και γενικά να αποκτούν καλές συνήθειες εργασίας. Το αποτέλεσμα στο εργαστήριο είναι χειροπιαστό και ευχάριστο και δίνει άμεσο νόημα στις προσπάθειες που έχουν γίνει..
Οι κύριοι τομείς διδασκαλίας του εργαστηρίου Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής συνοψίζονται ως εξής:
-Βασικές δεξιότητες για τις δραστηριότητες στην κουζίνα με σκοπό την αυτονομία των μαθητων
-Γενικές γνώσεις για τα τρόφιμα και τη διατροφή
-Καθαριότητα και υγιεινή στην κουζίνα, κανόνες ασφαλείας
-Γνώση και χρήση των σκευών, εργαλείων και συσκευών της κουζίνας
-Παρασκευή φαγητών, γλυκών, ροφημάτων, εδεσμάτων ατομικής και μαζικής εστίασης
-Ανάπτυξη δημιουργικότητας, ομαδικότητας και λήψης πρωτοβουλιών των μαθητών