Κεραμική – χειροτεχνία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Σκοπός του μαθήματος της κεραμικής είναι να γνωρίσει ο μαθητής μια από τις αρχαιότερες τέχνες του ανθρώπου και να αναπτύξει την δημιουργικότητα του με την κατασκευή δικών του κεραμικών. Όπως σε κάθε εικαστική διαδικασία, έτσι και στην κεραμική ο μαθητής έχει την ευκαιρία να εκπέμπει μηνύματα και να εκφράζει τις ιδέες  και τα συναισθήματα του. Η έρευνα και ο πειραματισμός νέων τρόπων, υλικών, τεχνικών και εργαλείων βοηθούν τον μαθητή να αντιληφθεί τη διαδοχή και ολοκλήρωση των φάσεων κατασκευής ενός κεραμικού αλλά και να αναπτύξει τις δεξιότητες και ικανότητες του.

   DSC06847

Η κατανόηση της πολιτιστικής διάστασης και τής συμβολής της τέχνης της Κεραμικής στον Πολιτισμό διαχρονικά και συγχρονικά καθώς και η αντίληψη της χρηστικότητας των κεραμικών για την κάλυψη αναγκών της ζωής είναι επίσης ένας βασικός στόχος του εργαστηρίου καθώς και η διεύρυνση των επαγγελματικών του γνώσεων και δυνατοτήτων.

DSC06857small

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

 Το εργαστήριο των εικαστικών αποσκοπεί κυρίως στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της αυτοέκφρασης μέσα από την παραγωγή έργων τέχνης.

DSC06832small

Η καλλιτεχνική διαδικασία, πάντα με διάθεση για πειραματισμό και παιχνίδι , οδηγεί τους μαθητές στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της αισθητικής τους αντίληψης και της κριτικής τους σκέψης, την αξιοποίηση και ανάδειξη των ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων τους, την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων καθώς και την κοινωνικοποίηση τους μέσα από ομαδοσυνεργατικές εργασίες. Μέσα από την χρήση ποικίλων υλικών και τεχνικών έχει την ευκαιρία ο μαθητής να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με τα διάφορα είδη των εικαστικών τεχνών. Η αίσθηση της χαράς και της ικανοποίησης που προκύπτουν μέσα από κάθε δημιουργική και εικαστική ενασχόληση είναι ο υπέρτατος στόχος του μαθήματος των εικαστικών αλλά η ανταμοιβή μας, μέσα από το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της τέχνης.

DSC06847small