Στο εργαστήριο Γεωπονίας – Τροφίμων και Περιβάλλοντος καλλιεργούνται λαχανικά, αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Η επιλογή των λαχανικών που καλλιεργούνται γίνεται κυρίως ανάλογα με την εποχή, στο θερμοκήπιο του σχολείου μας και σε γλάστρες στον περιβάλλοντα χώρο. Έτσι οι μαθητές μας με βιωματικό κυρίως τρόπο, διδάσκονται τα στάδια ανάπτυξης των φυτών (βλάστηση, άνθηση, επικονίαση, καρπόδεση), τις μεθόδους προετοιμασίας του εδάφους (σκάλισμα κτλ) τους τρόπους πολλαπλασιασμού (σπορά, μοσχεύματα) και τις διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες (άρδευση, μεταφύτευση, ξεβοτάνισμα και φυτοπροστασία).
Στόχος του εργαστηρίου Γεωπονίας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τα διάφορα είδη φυτών, τις μεθόδους καλλιέργειας, τα στάδια βλάστησης και ανάπτυξης αλλά και τις διαφορές μεταξύ των φυτικών ειδών. Απώτερος σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα και τη σημασία των φυτών στη ζωή του ανθρώπου και να απασχοληθούν δημιουργικά με αυτά, στο πλαίσιο του σχολείου.
Τέλος, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις σχετικά με τη συγκομιδή, συντήρηση και τους τρόπους παρασκευής τροφίμων από τα παραγόμενα στο εργαστήριο προϊόντα.
Ακόμα ασκούνται στην ασφαλή χρήση των γεωργικών εργαλείων όπως σκαλιστήρι, κλαδευτήρι κ.ά. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φυτώρια, θερμοκήπια, πλατείες κ.α., που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το γεωργικό επάγγελμα.