Ο Ηρακλής και οι Άθλοι της Ζωής μας

Η σημερινή μέρα (10-11-2017) ήταν ξεχωριστή. Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Έδεσσας παρακολούθησαν μια παράσταση μαύρου θεάτρου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕ Πέλλας. Είχε τον τίτλο “Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”. Πολλά παιδιά για πρώτη φορά παρακολούθησαν μαύρο θέατρο και εντυπωσιάστηκαν από το αποτέλεσμα.
«Ο Ηρακλής και οι άθλοι της ζωής μας» είναι μια παράσταση με πλούσια δράση που εκτυλίσσεται μέσα στη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου, με μια πληθώρα οπτικών και ακουστικών εφέ που κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σε όλη τη διάρκεια του έργου, πέρα από τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα.
Οχτώ ηθοποιοί – παιδαγωγοί υποδύονται με συνέπεια τους ρόλους τους.
Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους και να μάθουν να τα διαχειρίζονται.. Ο διαδραστικός χαρακτήρας του έργου τα βοηθά να ταυτιστούν με τον ήρωα , που μάχεται να νικήσει ό,τι κακό υπάρχει μέσα του και γύρω του.
Στο τέλος της παράστασης δόθηκε στο σχολείο μας, δωρεάν, εκπαιδευτικό υλικό με πλούσιες δράσεις για προαιρετική εφαρμογή του προγράμματος: “Γνωρίζω τον εαυτό μου” και ένα πρόγραμμα “Ηρεμίας και χαλάρωσης για παιδιά”. 

black2



Τα σχόλια δεν επιτρέπονται