Προγράμματος etwinning “Don’t Throw Recycle Eat”

Pink Yellow Pastel Cute Happy Easter Blank Notepaper A4 Document

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του  Πρόγραμμα etwinning με τίτλο “Don ‘t Throw Recycle Eat”. Ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικό που αφορούσε την ανακύκλωση των τροφίμων στην κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μάθαμε αλλά κυρίως υλοποιήσαμε ιδέες που αφορούν την ανακύκλωση τροφίμων με σκοπό τη μείωση των τροφίμων που πάνε στα σκουπίδια.  Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπαγιάτικο ψωμί; Πως μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη νερού στην κουζίνα; Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φλούδες φρούτων και λαχανικών; Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κατακάθι του καφέ; και φυσικά όταν δε μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πως μπορούμε να κάνουμε την κομποστοποίηση και ποια υλικά της κουζίνας μπορούν να κομποστοποιηθούν.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα φτιάξαμε φρυγανιές, κρουτόν, πουτίγκα, γλυκά του κουταλιού, μηλόξυδο, μαρμελάδες, λεμονάδα, powder εσπεριδοειδών, πίλινγκ προσώπου και πολλά άλλα…. το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να επικοινωνούμε με τους εταίρους μας από την Τουρκία… μάθαμε να μοιραζόμαστε εμπειρίες ακόμα και από μακριά.

Όσο αφορά τα παιδιά… αυτά φάνηκε να το απολαμβάνουν αλλά και να μαθαίνουν καθημερινές φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. Έτσι λοιπόν λίγο πριν το Πάσχα έφτιαξαν επιπλέον λεμονάδα από τα τελευταία λεμόνια αλλά και πίλινγκ με κατακάθι καφέ προκειμένου να τα πάρουν σπίτι τους ως δώρο του προγράμματος μαζί με ευχές για καλές γιορτές.

Το πρόγραμμα etwinning και τα μέλη του εύχονται σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση

IMG 6516 IMG 6515 Pink Yellow Pastel Cute Happy Easter Blank Notepaper A4 Document

 

Κατηγορίες: Προγράμματα e twinning Don't throw-recycle-eat. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.