Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) Άμφισσας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας προκηρύσσει Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα:

«Άνθρωπος και Τεχνολογία»

Διάρκεια: Από 23 Απριλίου 2012 έως 10 Ιουνίου 2012.

Σκοπός

Το 1ο Σ.Ε.Κ. Άμφισσας διοργανώνει το συγκεκριμένο διαγωνισμό με σκοπό την ανάδειξη της χρήσης των επιτευγμάτων της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή, αλλά και των μαθητών που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, ώστε να ενθαρρυνθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους, της φαντασίας τους και της καλλιτεχνικής τους ικανότητας.

Όροι – Προϋποθέσεις συμμετοχής

1. Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε μαθητής Γυμνασίου ή Λυκείου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα).

2. Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν ως θέμα τους νέα επαγγέλματα, επαγγέλματα που σβήνουν, επιτεύγματα της τεχνολογίας, χρήση μηχανημάτων και συσκευών, έργα που βασίζονται στην  τεχνολογία, διάφορες κατασκευές, εφευρέσεις, εργαστήρια, ορυχεία, φύση και τεχνολογία, τέχνη και τεχνολογία, κλπ. Για κάθε φωτογραφία που υποβάλλει ένας/μια μαθητής/μαθήτρια, θα πρέπει να έχει τα πνευματικά δικαιώματα.

3. Οι φωτογραφίες θα πρέπει υποβληθούν μέσω της πλατφόρμας: http://1sek-amfiss.fok.sch.gr/competition2012. Για τη δημιουργία λογαριασμού στην προαναφερόμενη πλατφόρμα απαιτείται η αποστολή της επισυναπτόμενης_φόρμας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση: mail@1sek-amfiss.fok.sch.gr. Κάθε μαθητής μπορεί να λάβει μέρος στέλνοντας από μία έως πέντε φωτογραφίες οι οποίες δε θα πρέπει να ξεπερνάνε σε μέγεθος συνολικά τα 500ΚΒ. Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν τραβηχτεί είτε με αναλογική είτε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

4. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο δικτυακό τόπο του 1ου Σ.Ε.Κ. Άμφισσας (http://1sek-amfiss.fok.sch.gr/competition2012/). Δικαίωμα μιας ψήφου για κάθε φωτογραφία, θα έχει κάθε μαθητής ή εκπαιδευτικός με λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που θα ήθελε να συμμετέχει στη διαδικασία της αξιολόγησης.

5. Θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι συμμετοχής (θα ανακοινωθούν αργότερα). Οι νικητές θα παραλάβουν τα βραβεία τους με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή ισοδύναμου εγγράφου.

6. Σημειώνεται πως όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές, καθώς και οι σχολικές τους μονάδες,  θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

7. Τον Ιούνιο του 2012 θα κοινοποιηθούν τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν και προσωπικά. Σε περίπτωση ισοψηφίας, θα γίνει κλήρωση ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Σ.Ε.Κ. Άμφισσας.

8. Με τις καλύτερες φωτογραφίες που θα συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, το 1ο Σ.Ε.Κ. Άμφισσας θα διοργανώσει έκθεση φωτογραφίας το Σεπτέμβριο του 2012. Κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται με το όνομα του μαθητή και του σχολείου του. Γι’ αυτό το σκοπό, οι συμμετέχοντες θα συμπληρώσουν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού σχετική φόρμα. Ο τόπος και οι ακριβείς ημερομηνίες της έκθεσης φωτογραφίας θα ανακοινωθούν αργότερα.

9. Όσες φωτογραφίες βραβευθούν ή διακριθούν με επαίνους μπορεί στη συνέχεια να δημοσιευθούν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και το διαδίκτυο, στα πλαίσια της προβολής του διαγωνισμού και της έκθεσης που θα ακολουθήσει. Επίσης, το 1ο Σ.Ε.Κ. Άμφισσας θα διατηρήσει το δικαίωμα να αναφέρεται και να προβάλει τις φωτογραφίες οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον με αναφορά στο/στη δημιουργό τους, το σχολείο του/της και τη χρονιά συμμετοχής του/της.

10. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των όρων του, των διαδικασιών του και των αποτελεσμάτων του.

Ηλεκτρονική αποστολή συμμετοχών, μέχρι και τις 10/6/2012, στην ηλεκτρονική  διεύθυνση mail@1sek-amfiss.fok.sch.gr με τίτλο μηνύματος: «Διαγωνισμός Φωτογραφίας».

Στοιχεία επικοινωνίας:

1ου Σ.Ε.Κ. Άμφισσας

Διεύθυνση: Λεωφόρος Σαλώνων 48, 33100 Άμφισσα

Τηλέφωνο: 2265072740

Φαξ: 2265072449

e-mail: mail@1sek-amfiss.fok.sch.gr

Δικτυακός τόπος: http://1sek-amfiss.fok.sch.gr

Ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/1sekamfi/