E.E.E.EK ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο δικτυακός τόπος του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου

Εργαστήρια

Το σχολείο μας ιδρύθηκε με το  αρ.  Φ.Ε.Κ.  1400τΒ/13-09-2004 και μπορούν να λειτουργήσουν οι παρακάτω εξειδικεύσεις:

α) Βιολογικής καλλιέργειας και κηπουρικής

β) κηροπλαστικής

γ) βιβλιοδεσίας

δ) Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Μια σύντομη περιγραφή των εργαστηριακών κατευθύνσεων μπορείτε να δείτε παρακάτω

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  λειτουργεί εργαστήριο πληροφορικής εξοπλισμένο με 11 Η/Υ , συνδεδεμένους σε τοπικό δίκτυο, όπου διδάσκεται σε όλα τα τμήματα του σχολείου το μάθημα της πληροφορικής . Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το ρόλο της τεχνολογίας της πληροφόρησης στην κοινωνία μας, να αναπτύξουν άνεση στη χρησιμοποίηση των Η/Υ.

Έτσι τους δίνονται οι απαραίτητες γνώσεις για τη χρήση Η/Υ και την αναζήτηση πληροφοριών στο internet. Συγκεκριμένα μαθαίνουν να γράφουν κείμενα, να παίζουν διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια , να ακούν μουσική , να ζωγραφίζουν , να φτιάχνουν γεωμετρικά σχήματα, να συλλέγουν πληροφορίες και στο τέλος να δημιουργούν έναν φάκελο με το όνομά τους, ο οποίος έχει μέσα την προσωπική εργασία του κάθε μαθητή .

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι μαθητές να αναγνωρίζουν πώς και πού χρησιμοποιούνται οι Η/Υ σε δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην εργασία μας, στο σπίτι μας και γενικότερα στην καθημερινή μας ζωή.

3

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ – ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ

Γενικός σκοπός της διδασκαλίας του εργαστηρίου της Βιολογικής καλλιέργειας-Κηπουρικής είναι η κοινωνικοποίηση του ατόμου, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων του μαθητή με σκοπό να γνωρίσει την αρμονική σχέση ανθρώπου –φύσης καθώς και τις αλληλεπιδράσεις στο οικοσύστημα.

Με τη διδασκαλία των μαθημάτων της Βιολογικής Καλλιέργειας και Κηπουρικής επιδιώκεται …..ο μαθητής : Να αναγνωρίζει , διαχωρίζει και κατηγοριοποιεί τη σημασία των φυτικών, ανθοκομικών και δεντροκομικών προϊόντων.Να γνωρίσουν οι μαθητές τα διάφορα είδη φυτών και τις διαφορές μεταξύ τους , τις μεθόδους καλλιέργειάς τους, τα στάδια ανάπτυξής τους, τα υλικά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργειά τους. Να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να αποδεχθεί τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς .Να αναπτύξει αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία με σκοπό τη σωστή λήψη αποφάσεων για την προσωπική και οικονομική του ανεξαρτησία. Να αποκτήσει δεξιότητες και λεπτές κινήσεις με διάφορες κατασκευές και παρασκευές προϊόντων, μέσω ενθάρρυνσης ,αλλά πάνω από όλα να συνειδητοποιήσουν τη χρησιμότητα και τη σημασία των φυτών στη ζωή του ανθρώπου και να απασχοληθούν δημιουργικά στο πλαίσιο του σχολείου.

Στο εργαστήριό μας καλλιεργούνται τόσο λαχανικά όσο και καλλωπιστικά φυτά.Η επιλογή των λαχανικών που καλλιεργούνται γίνεται ανάλογα με την εποχή, αλλά καλλιεργούνται και λαχανικά εκτός εποχής στο θερμοκήπιο του σχολείου μας .Όσον αφορά στα καλλωπιστικά φυτά ,καλλιεργούνται ετήσια, πολυετή και βολβώδη

ανθοκομικά φυτά ,πολυετείς καλλωπιστικοί θάμνοι καθώς και αρωματικά φυτά.Έτσι οι μαθητές μας, με βιωματικό κυρίως τρόπο ,διδάσκονται τα στάδια ανάπτυξης των φυτών τις μεθόδους προετοιμασίας του εδάφους τους τρόπους πολλαπλασιασμού ,τις διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες κ.τ.λ.

Τέλος αποκτούν γνώσεις σχετικά με τη συγκομιδή , διατήρηση και διάθεση των παραγόμενων προϊόντων. Επίσης γίνεται προσπάθεια να δουν οι μαθητές στο χώρο του εργαστηρίου κοινά ζιζάνια. Σημαντική είναι και η εκμάθηση της χρήσης διαφόρων αρωματικών και μη φυτών για τη βιολογική καταπολέμηση εντόμων.

Στο χώρο του εργαστηρίου γίνεται διαλογή, κατάταξη, τυποποίηση και φύλαξη διαφόρων σπόρων και βιολογικών λιπασμάτων .Επίσης περιγράφουν και αναγνωρίζουν τα διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα και εξοικειώνονται με τη σωστή και ασφαλή χρήση των γεωργικών εργαλείων.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

      Η άρτια οργάνωση και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, είναι σε θέση να παρέχει κατάλληλα ειδική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στους μαθητές αυτού του τμήματος, έτσι ώστε να εξοικειωθούν τόσο με τα υλικά, μέσα και τεχνικές της Κηροπλαστικής, όσο και με τα στάδια και τις διαδικασίες παραγωγής κεριών. Χριστουγεννιάτικα κηροπήγια, πασχαλινές λαμπάδες κεραμικά καλούπια , ημερολόγια και πολλές άλλες καλλιτεχνικές δράσεις λαμβάνουν χώρα στο εργαστήριο Κηροπλαστικής του ΕΕΕΕΚ.

65

11638967_1111262395567352_2088006190_o

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ

Στο ΕΕΕΕΚ προσφέρεται το εργαστήριο της βιβλιοδεσίας. Το εργαστήριο αυτό προσφέρει στους μαθητές επαγγελματική κατάρτιση στον τομέα της βιβλιοδεσίας. Μέσα από το εργαστήριο αυτό οι μαθητές αναπτύσουν λεπτές δεξιότητες και βελτιώνουν την αντίληψή τους σε σχέση με θέματα εικαστικής τέχνης, χειροτεχνία, κολάζ, κάρτες και σε πιο επαγγελματικό επίπεδο κατασκευάζονται παραμύθια, καταλόγους, ημερολόγια, φωτογραφικά άλμπουμ και προσκλητήρια. Οι μαθητές επίσης ενημερώνονται για τη χρησιμότητα του βιβλίου τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού. Έχουν τη δυνατότητα να γράφουν άρθρα και να συμμετέχουν στην έκδοση της σχολικής μας εφημερίδας.

12

Αφήστε μια απάντηση

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

(Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης)

Δ/νση : Μακριά Ράχη, Νεάπολη
Τ.Κ : 30100, Αγρίνιο

Τηλ : 2641031521 , 2641029732
Φαξ : 2641091894

e-mail: mail@eeeek-agrin.ait.sch.gr

Μάρτιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων