“Φροντίζω και Αγαπώ το Σώμα μου” από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου

Το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων ΄΄φροντίζω και αγαπώ το σώμα μου΄΄  υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2018 – 2019 στο πλαίσιο του μαθήματος αγωγή υγείας και συνδυάστηκε με ομαδοσυνεργατική  προσέγγιση και βιωματική μέθοδο από τους μαθητές.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον εαυτό τους, να τον αγαπήσουν και να τον προσέχουν σαν θησαυρό κάνοντας  σωστές  επιλογές,  έχοντας  σαν  γνώμονα  το «ΝΟΥΣ  ΥΓΙΗΣ  ΕΝ  ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» . Να εξοικειωθούν με το σώμα τους και τη λειτουργία του, να αντιληφθούν την αξία της άσκησης    και    της σωστής διατροφής    και    να συνειδητοποιήσουν τη σχέση της με τη σωματική και  πνευματική  τους  υγεία έτσι ώστε να  αποκτήσουν σωστές  διατροφικές  συνήθειες  και κανόνες υγιεινής. Μέσα  από  διαθεματική  προσέγγιση  με  βιωματική, συνεργατική  διδασκαλία,  με  παιχνίδια  ρόλων κεντρίσαμε   και   κρατήσαμε   αμείωτο   το ενδιαφέρον των παιδιών όλη τη σχολική χρονιά.

Ο τελικός στόχος ήταν η κατά το δυνατόν ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, είτε μέσα από την διερεύνηση, είτε μέσα από το παιχνίδι που έπαιρνε βιωματικό χαρακτήρα και είχε πολλαπλά οφέλη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Ακολουθεί ένα βίντεο που παρουσιάζει το έργο των μαθητών μας καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Υπεύθυνοι προγράμματος : Βάτσιου Παναγιώτα ΠΕ25

                                             Χανζαρά Αθηνά       ΔΕ01

 

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση