ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κάτω από: ΕΥΡΩΠΗ | ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΥΤΣΙΟΥ
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 5:03 μμ |  Με ετικέτα , , |

ταξιδεύοντας …

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:  ΜΟΣΧΑ, ΡΩΣΙΑ (МОСКВА, РОССИЯ)

Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις τρεις ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Είναι επίσης διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Μόσχας. Με πληθυσμό 23.576.879 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ευρώπης. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μόσχοβα, παραποτάμου του Βόλγα, στο δυτικό μέρος της χώρας.

Είναι απ’ τα μεγαλύτερα διοικητικά, πολιτιστικά, συγκοινωνιακά και βιομηχανικά κέντρα της χώρας. Στη Μόσχα παράγεται σημαντικό ποσοστό του συνόλου των βιομηχανικών προϊόντων της Ρωσίας και εδώ βρίσκονται εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών, χαρτιού, ρολογιών, χημείας κ.ά.

Διαθέτει δύο μεγάλα πανεπιστήμια, το ένα γνωστό ως Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ, και το δεύτερο ως Πανεπιστήμιο Λουμούμπα και πολλά άλλα ινστιτούτα και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ως πρωτεύουσα και διοικητικό κέντρο είναι και το σπουδαιότερο συγκοινωνιακό κέντρο. Από αυτήν ξεκινούν και σε αυτήν καταλήγουν πάμπολλες σιδηροδρομικές και οδικές αρτηρίες, που οδηγούν όχι μόνο στα πέρατα της ατέλειωτης χώρας αλλά και στις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης. Έχει τέσσερα αεροδρόμια, από τα οποία τα τρία είναι επιβατικά και εξυπηρετούν τις εξωτερικές αερογραμμές.

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

  1. Κρεμλίνο
  2. Κόκκινη Πλατεία
  3. Καθεδρικός Ναός Αγ. Βασιλείου
  4. Μαυσωλείο του Λένιν
  5. Πάρκο Γκόρκι
  6. Θέατρο Μπολσόι
 ΠΗΓΗ: WIKIPEDIA


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *