ΕΠΑΛ ΜΗΛΟΥ

Blog ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Εκδήλωση παρουσίασης Ερευνητικής Εργασίας Α’ τάξης “Νερό: Πηγή Ζωής” και Περιβαλλοντικού προγράμματος “Διαχείριση υδάτινων αποθεμάτων στη Μήλο”

Την Τετάρτη 15/05/2013, το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου πραγματοποίησε ανοιχτή παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας της Α’ Λυκείου με θέμα: ‘ΝΕΡΟ: ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ’ , καθώς και του περιβαλλοντικού προγράμματος: ‘ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ   ΝΕΡΟΥ’ το οποίο εκπονήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Μήλου.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας (το σχολείο μας συμμετέχει φέτος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα ‘ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ’ και οι φωτογραφίες επιμελήθηκαν από τον κ. Τζούμα Θοδωρή), έγινε προβολή όλων των μελετών και παρουσιάστηκαν όλες οι δραστηριότητες και κατασκευές των μαθητών-τριών μας που έγιναν κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων.

Η εκστρατεία μας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με θέμα  την εξοικονόμηση νερού, ξεκίνησε με τη συμβολή του Δήμου Μήλου, από τις 22 Μαρτίου 2013 (Παγκόσμια Ημέρα του Νερού).

Ενδεικτικά ορισμένες δράσεις που παρουσιάσαμε είναι:

  •   Για την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας του Νερού: πτυσσόμενο παράθυρο για τις ιστοσελίδες με μήνυμα, λογότυπα, αφίσα, εννοιολογικό σταυρόλεξο, κουίζ, άρθρο, μπλούζα με μήνυμα, ανάρτηση blog ευαισθητοποίησης πολιτών
  • Επίσης παρουσιάσαμε: σποτάκια με μηνύματα ευαισθητοποίησης, φυλλάδιο μέτρων εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης νερού, ερωτηματολόγιο με στατιστικά αποτελέσματα της έρευνας, συνεντεύξεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις, πειράματα όπου αναλύσαμε τις ιδιότητες του νερού, νέες τεχνολογίες και συσκευές εξοικονόμησης νερού, αφίσα εκδήλωσης, πόστερς και μακέτες, θεατρικό σκετς και τραγούδι που γράψαμε με θέμα το νερό, το παραμύθι που συγγράψαμε και εκδώσαμε, κατασκευές που πραγματοποιήσαμε (όπως μαγνητάκι για το ψυγείο με μήνυμα εξοικονόμησης, καρτελάκι για τη κουζίνα με οδηγίες εξοικονόμησης, ημερολόγιο, μπρελόκ, μολυβοθήκες κ.α)

Στο τέλος της εκδήλωσης,  μοιράσαμε στους καλεσμένους που παρευρέθηκαν δώρα με τις κατασκευές μας και στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Δαμουλάκης Γ. απένειμε επαίνους στους μαθητές που συμμετείχαν στα παραπάνω προγράμματα, στους υπεύθυνους καθηγητές και στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους:

  • Το Δήμαρχο κ. Δαμουλάκη Γεράσιμο
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μήλου
  • Το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Καραμήτσο Θεόδωρο
  • Το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας
  • Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας
  • Την ΕΥΔΑΠ και την κα Λεκανίδη Λιάνα
  • Το Κέντρο Υγείας και την κα  Βάλλα Ευμορφία
  • Τους εργαζόμενους της Μονάδας  Αφαλάτωσης και τη Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού
  • Τον κ. Τζούμα Θοδωρή, υπεύθυνο του περιβαλλοντικού προγράμματος ‘ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΙΓΑΙΟ’

Συντάκτης: Μαρία Αντωνοπούλου

Καθηγήτρια Πληροφορικής


Περισσότερες πληροφορίες

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων