Επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Μουζακίου

Επισκεφτήκαμε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Μουζακίου, όπου ενημερωθήκαμε για τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ο τρόπος ζωής των σύγχρονων κοινωνιών έχει αλλάξει ριζικά. Ο άνθρωπος έχει αλλάξει τις συνήθειές του για να μπορέσει να ακολουθήσει το σύγχρονο τρόπο ζωής χωρίς να υπολογίσει τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει στο φυσικό περιβάλλον. Μέχρι πριν λίγα χρόνια,  οι κοινωνίες των ανθρώπων λειτουργούσαν  διαφορετικά. Τα φαγητά που περίσσευαν τα έτρωγαν τα ζώα, τα παλιά ρούχα μεταποιούνταν και όταν είχαν φθαρεί πολύ τα μετέτρεπαν σε νήματα και τα έφτιαχναν κιλίμια.

Στις σύγχρονες κοινωνίες όμως δε συμβαίνει  κάτι ανάλογο. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλά αντικείμενα μιας χρήσης, αντικαθιστούν με ευκολία παλιά και φθαρμένα, πετάνε ό,τι περισσεύει.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο όγκος των απορριμμάτων να πολλαπλασιάζεται με ραγδαίους ρυθμούς και η διαχείρισή τους να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα που θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

Στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μάθαμε για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών, για την ανακύκλωση και πόσο βοηθάει τη ζωή μας,  παίξαμε παιχνίδια σχετικά με την ανακύκλωση και φτιάξαμε υπέροχες κατασκευές για το σπίτι από παλιά και άχρηστα αντικείμενα που τα είχαμε για πέταμα.

Αφήσαμε την πλαστική σακούλα που είχαμε τα πράγματα μας, όταν ήρθαμε στο κέντρο  και φύγαμε με μια οικολογική σακούλα που φτιάξαμε με τα χεράκια μας από μια παλιά μπλούζα.

 

Αφήστε μια απάντηση