Χρήσιμα Προγράμματα

Υπάρχουν αρκετοί δικτυακοί τόποι που προσφέρουν δωρεάν χρήσιμα προγράμματα. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

OpenOffice:είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου ανοιχτού κώδικα. Περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (Writer), υπολογιστικό φύλλο (Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (Ιmpress) και πρόγραμμα σχεδίασης (Draw). Λειτουργεί σε όλες τις πλατφόρμες (Microsoft Windows, Solaris, Linux, Μac OS).
Thunderbird:Το Thunderbird καθιστά την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία ασφαλέστερη, γρηγορότερη και ευκολότερη από ποτέ, μέσω εφαρμογών όπως τα ευφυή φίλτρα spam, ενσωματωμένος ορθογραφικός έλεγχος, υποστήριξη επεκτάσεων και πολλά άλλα.
Google Pack: Πρόκειται για ένα συνδυασμό δωρεάν προγραμμάτων που κυκλοφορούν στο internet διαθέσιμα όμως ως ένα αρχείο εγκατάστασης κάτω από την ομπρέλα του Google. Στο Pack περιλαμβάνονται Antivirus από την Symantec, το AdAware, το Trillian, ο RealPlayer, μια ειδική έκδοση του Firefox αλλά και τα γνωστά Google Desktop Search, Picasa, Google Earth, Google Talk.
Filezilla: Δωρεάν FTP Client, αρκετά ελαφρύς και γρήγορος.
Paint.NET: Πρόκειται για ένα εύκολο, απλό και καλό πρόγραμμα για γραφικά, ειδικό για αρχάριους και εκμάθηση σε νέους χρήστες. Είναι οτι πρέπει για τον αρχάριο χρήστη που θέλει να κάνει τα πρώτα βήματα του στην ψηφιακή φωτογραφία.
ArtRage: Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πρόγραμμα ζωγραφικής. Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλό. Μην περιμένετε να βρείτε layers, cropping tools ή plug-ins. Στο λιτό αλλά φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον του υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα μενού, η χρωματική παλέτα, εργαλεία ζωγραφικής (μολύβι, κυρομπογιά, νερομπογιά, κ.λπ.) και? ένα ποτήρι με νερό για να καθαρίζουμε τα πινέλα μας. Η ζωγραφική με το ArtRage είναι μια μοναδική εμπειρία, που θα ελευθερώσει τη δημιουργικότητα κάθε χρήστη, άσχετα από τις επιδόσεις του στο σχέδιο.
Σήμερα: Το «Σήμερα» είναι μια εξελιγμένη εφαρμογή ημερολογίου/εορτολογίου. Δείχνει καθημερινά με πρακτικό τρόπο όλες τις ονομαστικές εορτές, ιστορικές πληροφορίες και πολλά αστρονομικά στοιχεία. Μπορείτε να προσθέσετε και δικές σας ημερομηνίες, αντίστροφες μετρήσεις και πολλά ακόμα. Συνεργάζεται επίσης με το Outlook και το Outlook Express δείχνοντας καθημερινά τις επαφές σας που γιορτάζουν και το τηλέφωνό τους.
pixlr.com: Μια online flash εφαρμογή, που προσφέρει το περιβάλλον του ‘photoshop’, για δωρεάν επεξεργασία εικόνων κατευθείαν από τον φυλλομετρητή σας (browser). Δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση στον Η/Υ σας. Μπορείτε να ανεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο εικόνας και να χρησιμοποιήσετε όλες τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας, layers, φίλτρα και εφέ, χρώματα, ρυθμίσεις εμφάνισης, διαμόρφωση κειμένων κ.α.

Επίσης αξιόλογο υλικό μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο sxoleio.eu

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων