«

»

Οκτ 31

Δέκα «πρέπει» ενός αξιοπρεπούς blog

Στην ιστοσελίδα Cool Cat Teacher αναφέρονται δέκα συνήθειες για πετυχημένο μπλογκ. Πολλά μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα όμως δεν είναι κακό να υπάρχουν για να μπαίνουμε σε μια σειρά.  Στο «ten habits of bloggers that win» η Cool Cat Teacher αναφέρονται αναλυτικά. Εδώ αναφέρονται επιγραμματικά, όπως έχουν «σουλουπωθεί» στο blog e-patha.

Οι προτάσεις, λοιπόν, είναι:

1. Χρησιμοποιείτε υπερδεσμούς.

Όταν χρησιμοποιείτε μια πηγή, ένα πρόσωπο ή κάτι τέλος πάντων που έχει σχέση με την ανάρτησή σας, τότε φτιάξτε υπερδεσμό.Ένα από τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου σε σχέση με το βιβλίο είναι ότι με το διαδίκτυο έχουμε άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην πηγή. Χωρίς υπερδεσμούς πώς θα γίνει αυτό;

2. Βρείτε έναν ωραίο τίτλο

Τι να γράψω γι’ αυτό; Όσο πιο σαφής και εντυπωσιακός ο τίτλος τόσο το καλύτερο!

3. Μειώστε το μέγεθος της ανάρτησης

Γράψτε τι θα γράψετε και μετά κάντε περικοπές φροντίζοντας να είστε όσο γίνεται πιο σύντομοι και περιεκτικοί. Αυτό, βέβαια, ίσως σας φάει περισσότερο χρόνο.

4. Αφού γράψετε το κείμενό σας, μορφοποιήστε το. Θα γίνει πιο ευανάγνωστο και ευπαρουσίαστο.

5.  Βάλτε μια φωτογραφίαεικόνα-ζωγραφιά. Θα κάνει το κείμενο πιο ενδιαφέρον ή και πιο κατανοητό.

6. Μην ξεχάσετε να βάλετε ετικέτες (tags). Θα βοηθήσουν να βρεθούν πιο εύκολα οι αναρτήσεις σας. Φροντίστε, βέβαια, οι ετικέτες σας να είναι όσο γίνεται πιο σαφείς και σχετικές με το θέμα σας.

7. Αρχειοθετήστε-κατηγοριοποιήστε τις αναρτήσεις σας. Έτσι θα μπορούν εύκολα οι αναγνώστες σας να περιηγούνται στο μπλογκ σας.

. Ασχοληθείτε με τα στατιστικά στοιχεία. Έτσι θα μπορείτε να δείτε πόσοι σας διαβάζουν, ποιες σελίδες σας διαβάζονται περισσότερο. Είναι ένα είδος ανατροφοδότησης. Στατιστικά στοιχεία προσφέρει το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο όμως υπάρχουν και άλλες στατιστικές υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν.

9. Αν στην ανάρτησή σας αναφέρεστε στη δουλειά κάποιου άλλου μπλόγκερ, τότε καλό είναι να του στείλετε ένα σχόλιο όπου θα έχετε σύνδεση για τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Πηγή: e-patha: Για να επικοινωνούμε

Σχετικά με τον συγγραφέα

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων