Μανώλης Μπενάκης

Φυσικής ανθολόγια

Αρχική » Η Γέννηση του Ιησού & το άστρο της Βηθλεέμ

Η Γέννηση του Ιησού & το άστρο της Βηθλεέμ

Κατά τον 4ο αίωνα οι χριστιανοί αλληλοσπαράσσονται για την ημερομηνία του Πάσχα , γιορτή επανενσάρκωσης του Ιησού. Ο Διονύσιος ο Νεότερος προτείνει , το 532,  ένα νέο ημερολόγιο που έχει σαν αφετηρία το έτος γέννησης του Ιησού , το Anno Domini!

Μέχρι τότε, μετρούσαν τα έτη από την (υποτιθέμενη) ίδρυση της Ρώμης. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Διονυσίου, ο Ιησούς γεννήθηκε το 753 μετά την ίδρυση της Ρώμης. Ξέρουμε ότι παραπλανήθηκε !!!

Ο Ματθαίος μας λέει ότι ο Ιησούς γεννήθηκε την εποχή του Ηρώδη του Μεγάλου. Επειδή ο Ηρώδης πέθανε το έτος 4πΧ. ο Ιησούς πρέπει να γεννήθηκε πριν από το θάνατό του, γύρω στο 7 ή 6 πΧ.

Σε ότι αφορά το μήνα γέννησης, κανείς σοβαρός σύγχρονος ιστορικός δεν υιοθετεί την επιλογή του Δεκεμβρίου ως μήνα γέννησης κι ακόμα περισσότερο της 25ης ημέρας του, αφού πρόκειται για αρχαία ειδωλολατρική ημερομηνία που σηματοδοτούσε τη νίκη του Μίθρα επί του σκότους. Η επιλογή της 25ης Δεκεμβρίου ορίστηκε στη σύνοδο της Νίκαιας το 325μΧ.

Αντίθετα, όλα τείνουν στο να πιστέψουμε πως γεννήθηκε το μήνα Απρίλιο, γύρω στις 15 . Για την ακρίβεια το Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα http://synek.gr/science/science-news/science-news-arts/item/36-epistimi-kai-texnes-o-asteras-ton-xristougennon-fiori-anastasia-metallinoy

 

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση