Η εκπαίδευση αλλιώς… μέσα από διαγωνισμούς.

Απρ 20142

Οι μαθητικοί διαγωνισμοί είναι μια άλλη μορφή εκπαίδευσης. Μέσα από τους μαθητικούς διαγωνισμούς οι μαθητές αντιμετωπίζουν ένα γνωστικό αντικείμενο και άλλους συμμαθητές τους. Η ύλη είναι ό,τι έχουν μάθε στο Λύκειο στην Α και Β λυκείου και τα θέματα είναι συνδυαστικά. Δηλαδή μια απλή απομνημόνευση, συνήθως δεν είναι αρκετή.

Η πρόκληση είναι μεγάλη και συνήθως οι μαθητές συμμετέχουν στον διαγωνισμό ακριβώς για αυτό. Για την πρόκληση… να αντιμετωπίζουν κάτι διαφορετικό, να συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό, όπου συμμετέχουν οι καλύτεροι, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και φυσικά να δουν πόσο κατέχουν το αντικείμενο που αγαπούν.

Κάπως έτσι βρεθήκαμε φέτος στον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας. Οι ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές της Β Λυκείου Οδυσσέα, Βασιλική, Μιχαέλα και Ορέστη (που έδινε σε άλλο σχολείο, πιο κοντά στο τόπο διαμονής του). Στη φωτό οι μαθητές με τους Χημικούς της Σχολής κ. Στεργιοπούλου και κ. Αλισαβάκη (ο γράφων προφανώς )

IMG_3858

Οι μαθητές που συμμετείχαν σχολίασαν ότι τους ξένισαν τα θέματα γιατί δεν είχαν συνηθίσει τη μορφή τους αλλά από την άλλη τους άρεσε η εμπειρία, γιατί ήταν διαφορετική και είχε κρυμμένη μέσα της… την πρόκληση.

Άρα θα ξαναπήγαιναν… όπως είπαν.

Άλλη μια μορφή εκπαίδευσης που ξεφεύγει από  τα συνηθισμένα και δίνει στους μαθητές ένα άλλο τρόπο να μάθουν.

Τη καλησπέρα μου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LYCEE FRANCO-HELLENIQUE

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Εφημερίδα με όλα τα νέα της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Βρισκόμαστε κάθε μέρα στο σχολείο και περνάμε τη μισή μας μέρα μαζί. Μαθητές, καθηγητές… αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε; Ποια είναι τα όνειρά μας, ποια είναι τα σχέδια μας; Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας… Να πούμε όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δεν λέμε.

Ο υπεύθυνος καθηγητής : Μ. Αλισαβάκης

ΘΩΜΑΣ
ΧΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ
MHNA
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ Δ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΡΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΞΕΝΗ
ΙΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΕΤΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΑΝΑΗ
ΕΙΡΗΝΗ Β
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρ
ΓΙΩΡΓΟΣ Β
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΜΥΡΤΩ
ΟΡΕΣΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ

Απρίλιος 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων