Χρονολόγιο Χριστουγέννων κοινώς Ατζέντα Χριστουγέννων.

Δεκ 20135

Μέρες γιορτών έρχονται και έτσι θα τις αντιμετωπίσουμε. Με ένα χαμόγελο, μια καλημέρα, μία κίνηση καλής θέλησης.Απλά πράγματα.

Εμείς στο σχολείο θα έχουμε μια σειρά εκδηλώσεων μέχρι τα Χριστούγεννα, για όλους. Κάποιες από αυτές γίνονται στο σχολείο, κάποιες εκτός σχολείου. Κάποιες οργανώνονται απευθείας από το σχολείο ενώ σε κάποιες συμμετέχουν μέλη της κοιονότητας της Ελληνογαλλικής Σχολής. Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουν καταγραφεί οι παρακάτω δραστηριότητες με χρονολογική σειρά. Πιθανότατα θα έχουμε νεώτερη και πιο ενημερωμένη έκδοση.

1. 10 Δεκεμβρίου : Κωστής Παπαϊωάννου – Φιλόλογος της Σχολής

1458561_236550826508273_1614882386_n

Το Art Polis Café και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Παπαϊωάννου  : ΤΑ «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – Εφαρμογές ναζιστικής καθαρότητας, την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013, στις 8 μ.μ., στο Art Polis Café (Πεσμαζόγλου 5, αίθριο Στοάς Βιβλίου, Αθήνα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν  ο Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, ο Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός, και ο Γιώργος Σωτηρέλης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συντονίζει η δημοσιογράφος και Γενική Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη.

2. 13 Δεκεμβρίου : Θεατρική ομάδα Σχολής.

oscarwilde

Η θεατρική ομάδα του ελληνικού τμήματος του Lycée francohellénique Eugène Delacroix συνεχίζει ακούραστα την πετυχημένη της πορεία και ανταποκρίνεται σε όποια πρόκληση υπηρετεί την ποιότητα και το όραμα της.

Αυτή τη  φορά αλλάζει θεατρικό ύφος και με προίκα την εμπειρία από τη συνεργασία με το Εθνικό θέατρο και τον ευρωπαϊκό θεατρικό θεσμό, Lingue in Scena περνάει στη  βικτοριανή εποχή και «παίζει» με την «καταραμένη ιδιοφυΐα», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Όσκαρ Ουάιλντ.

Στις 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 σας προσκαλούμε όλους στο hall της σχολής στο έργο της ώριμης περιόδου του συγγραφέα,

“Η σημασία του να είσαι σοβαρός”

για να απολαύσουμε ερμηνείες γεμάτες νεανική φρεσκάδα που, με την απροσχημάτιστη σκηνοθετική πρόταση της Μαργαρίτας Παρασκευοπούλου, θα αναδείξουν το επιγραμματικό χιούμορ και τον άκρατο κυνισμό του Όσκαρ Ουάιλντ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.  Συμβουλευτείτε και την  ιστοσελίδα της θεατρικής ομάδας http://lfhtheatro.weebly.com/index.html

Η υπόθεση με συντομία: Με αφορμή τους έρωτες δύο νέων με δύο κοπέλες, ο Όσκαρ Ουάιλντ ασκεί ανελέητη κριτική στον στρουθοκαμηλισμό της ανώτερης τάξης της Αγγλίας του δέκατου ένατου αιώνα. Τα συχνά παραδοξολογήματα που αφειδώς λένε οι ήρωες του έργου αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο οξυδερκούς θεατρικού λόγου.

Εδώ να συμπληρώσω ότι η παράσταση θα παρουσιαστεί σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι στης Σχολής : USTREAM  κανάλι LFHED Live, και θα βιντεογραφηθεί αλλά εννοείται ότι σας θέλουμε εκεί.

3. 13 Δεκεμβρίου : Ελένη – Μιχαέλα Σφετσιώρη  – Μαθήτρια Β’ Λυκείου

AVE MARIA : Χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 20.00, από το Χαλκηδώνειο Ωδείο στην Ιερά Μονή Πατέρων Ιησουϊτών : Καρδιά του Σωτήρος (Μιχαήλ Βάδα 28). Η Ελένη είναι σολίστας στην συγκεκριμένη εκδήλωση, και αν αντί για το θέατρο επιθυμείτε να παρακολουθήσετε αυτή τη μουσική βραδιά, πράξτε τα δέοντα.

4. 14 Δεκεμβρίου : Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στη Σχολή.

uZDkzxGG19Z2cC9j0K7u7Tl72eJkfbmt4t8yenImKBVvK0kTmF0xjctABnaLJIm9

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από τις 11 και μετά θα πραγματοποιηθεί στο χολ της Σχολής το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ. Περάστε να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά.

Να τονίσω ότι και δώ θα έχουμε ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης, τουλάχιστον από τις 11.00 μέχρι της 13.00 έτσι για να σας βάλω στο κλίμα του μπαζάρ, και να σας δώσω τον χρόνο, να επισκεφτείτε τη Σχολή.

5. 14 Δεκεμβρίου : Χορός 15μελούς.

Χωρίς να είναι εκδήλωση του Σχολείου, είναι τα παιδιά μας. Ο χορός γίνεται για να ενισχυθεί η Γ’ Λυκείου για την πενθήμερή της. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε από τους μαθητές του Λυκείου.

Σημαντικότατη παράλειψη : Σε όλη τη διάρικεια του Δεκέμβρη και μέχρι τις 16 αν θυμάμαι καλά, θα γίνει μια προσπάθεια να ενισχύσουμε ένα κοινωνικό παντοπωλείο. Δεν έχει σημασία ποιο. Θα μαζεύουμε τρόφιμα σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε και εμείς όσο και όπου μπορούμε. Για όποιν θέλει και μπορεί να βοηθήσει, πληροφορίες θα πάρουν από τις γραμματείές της Σχολής, για το τι μπορύν να φέρουν και μέχρι πότε. Οπότε ας οργανωθούμε βάζοντας και εμείς ένα λιθαράκι…

Έχουν ήδη δρομολογηθεί κάποιες εκδηλώσεις για μετά τα Χριστούγεννα. Αλλά προς το παρόν δεν γράφω τίποτα για να  μην τα ανακατέψουμε.. οπότε προς το παρόν οργανώστε τον χρόνο για την βδομάδα που έρχεται.  Θα προσέξατε ότι για τη τελευταία βδομάδα δεν γράψαμε ακόμα τίποτα… Θα δείξει. Υπομονή.

Τη καλησπέρα μου…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LYCEE FRANCO-HELLENIQUE

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ LFH

Εφημερίδα με όλα τα νέα της Ελληνογαλλικής Σχολής Αγίας Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά

Ποιοι είμαστε όλοι εμείς; Βρισκόμαστε κάθε μέρα στο σχολείο και περνάμε τη μισή μας μέρα μαζί. Μαθητές, καθηγητές… αλλά ποιοι πραγματικά είμαστε; Ποια είναι τα όνειρά μας, ποια είναι τα σχέδια μας; Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε μεταξύ μας… Να πούμε όλα εκείνα που σκεφτόμαστε και δεν λέμε.

Ο υπεύθυνος καθηγητής : Μ. Αλισαβάκης

ΘΩΜΑΣ
ΧΑΡΗΣ
ΤΑΣΟΣ
MHNA
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΡΗΝΗ Δ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΑΡΙΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΞΕΝΗ
ΙΡΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΕΤΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΔΑΝΑΗ
ΕΙΡΗΝΗ Β
ΓΙΩΡΓΟΣ Ρ
ΓΙΩΡΓΟΣ Β
ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΜΥΡΤΩ
ΟΡΕΣΤΗΣ

ΝΙΚΟΣ

Δεκέμβριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων