Μεσογειακή διατροφή

Φεβ 20187

Μεσογειακή Σαλάτα
Η Μεσογειακή διατροφή είναι μια σύγχρονη διατροφική συνήθεια αρχικά εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες από την Ελλάδα, τη νότια Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία στη δεκαετία του 1940 και του 1950.[1] Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της δίαιτας περιλαμβάνουν αναλογικά υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου, όσπρια, ανεπεξέργαστα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά, μέτρια προς υψηλή κατανάλωση ψαριού, μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (κυρίως τυρί και γιαούρτι), μέτρια κατανάλωση κρασιού, και χαμηλή κατανάλωση κρέατος.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αφήστε μια απάντηση

Translate

Both English and Greek articles are going to be showing up in the present blog.

The Greek ones will mainly refer to things of interest according to my point of view. They will appear in Greek for the convenience of non-English speaking readers.

The English articles will relate to my teaching status. Interesting information and teaching material connected to the Greek syllabus and culture-specific facts of English speaking countries are some examples.

Enjoy!

Στο παρόν ιστολόγιο θα εμφανίζονται Ελληνόφωνα και Αγγλόφωνα άρθρα.

Τα μεν Ελληνόφωνα θα άπτονται των γενικών ενδιαφερόντων μου και θα εμφανίζονται στα Ελληνικά για να καλύπτουν και αναγνώστες που δε μιλούν Αγγλικά.

Στα Αγγλικά θα υπάρχει ό,τι σχετίζεται με την ιδιότητά μου ως καθηγήτρια, όπως πληροφορίες και υλικό σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών της Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο, καθώς και θέματα που αφορούν τον πολιτισμό των Αγγλόφωνων χωρών.

Καλή περιήγηση!



Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων