ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Δεκ 20186
ΑΦΡΙΚΗ

Η ιστορία του Ιντρίς

Γεια σας, αγαπητοί φίλοι. Με λένε DOUMBIA IDRISS. Με πολύ μεγάλη χαρά σας διηγούμαι αυτή την ιστορία, την ιστορία της οικογένειάς μου και της καταγωγής μου από τον παππού μου. Ο ΦΑΚΟΦΊ ΚΟΥΜΠΑΝΙ ΝΤΑΜΠΑ είναι ένας θρύλος για όλη τη φυλή των Mandingue και όλη την Αφρική. Αυτή την ιστορία μου την διηγήθηκε ο θείος μου που ακολούθησε την παράδοση ως τον θάνατό του, όπως και τα παιδιά του που τη συνεχίζουν.

Την εποχή που δεν υπήρχε ηλεκτρισμός, ούτε αυτοκίνητα, οι άνθρωποι μετακινούνταν με τα πόδια ή με άλογα. Τα χωριά διοικούνταν από σοφούς άντρες της ειρήνης και της ανεκτικότητας. Υπήρχαν πολύ λίγες συγκρούσεις και πόλεμοι μέχρι την Ίδρυση της Πρώτης Αυτοκρατορίας, η οποία ήταν η αυτοκρατορία της Γκάνα. Η αυτοκρατορία της Γκάνα άρχισε να καταλαμβάνει όλη τη δύση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για να καταλάβει τα εδάφη.

Για να σταματήσουν τον Τρόμο της Αυτοκρατορίας της Γκάνα, τα άλλα χωριά της αφρικανικής δύσης ενώθηκαν για να πουν όχι και να δεχθούν τις συνέπειες. Έπρεπε να αμυνθούν όμως δεν είχαν αρκετά μέσα.

Ο παππούς μου, ο οποίος ήταν τόσο νέος την εποχή αυτή, αποφάσισε να φτιάξει φυλαχτά διαφόρων ειδών για να εξοπλίσει τους πολεμιστές που  έπρεπε να προστατέψουν το χωριό.

Ο παππούς μου είχε το χάρισμα να κάνει ότι ήθελε με το σίδερο. Με τη βοήθεια των χωρικών, έφτιαξε όπλα για χιλιάδες πολεμιστές. Φημισμένος ως ο πιο σπουδαίος σιδηρουργός της περιοχής, καλείται από τον βασιλιά της αυτοκρατορίας Σοσσό για να σταματήσει την τυραννία της αυτοκρατορίας της Γκάνα.

Τη μάχη κέρδισε η αυτοκρατορία των Σοσό. Ανάμεσα στους ήρωες αυτής της μάχης συγκαταλέγεται ο παππούς μου που ήταν ένας σωστός και σοφός άνθρωπος αλλά χρησιμοποίησε βία, όταν δεν υπήρχε πια λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.

Ο βασιλιάς της αυτοκρατορίας Σοσό, ο Σουμανγκούρου Καντέ, που ξεκίνησε τη βία αυτή, χρησιμοποίησε όλη την εξουσία του για να καταστρέψει και να φυλακίσει όλους αυτούς που δεν είχαν την ίδια γνώμη μ’ αυτόν, κάτι που προκάλεσε μια νέα κρίση.

Ο παππούς μου αποφάσισε να αποσυρθεί. Πέρασαν μερικά χρόνια. Η αυτοκρατορία του Μάλι κυβερνιόταν από τον αξέχαστο Soundjata Keita. Γεγονός είναι ότι εργάστηκε για τον βασιλιά Soundjata και βοήθησε την αυτοκρατορία του Μάλι να ρίξει τους Σοσσό και να νικήσει στη μάχη του Kirina. Μια μάχη όπου πήραν μέρος ήρωες.

Δίδαξε το επάγγελμα του σιδηρουργού στα τρία παιδιά του και σε άλλες οικογένειες.

Μετά τον θάνατό του, ο οποίος είχε αντίκτυπο σε όλο το Μάλι , δύο από τα παιδιά του αποφάσισαν να ασκήσουν το επάγγελμα του σιδηρουργού σε άλλες περιοχές και σε άλλες πόλεις της περιοχής. Έτσι η οικογένειά μας εντοπίζεται σχεδόν παντού στην Αφρική.

Ο παππούς μου ήταν ένας πολεμιστής κι ένας γενναίος άνθρωπος, αξέχαστος στην Αφρική και στους Mandingue.

από κάτω από: ΙΣΤΟΡΙΕΣ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων