Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στη Δυτική Μακεδονία

Γενικά

https://digifest-kas.blogspot.com/

http://www.digifest.info/index.php/el/

http://bit.ly/2IB88VF

Απολογισμός: http://bit.ly/2GuR5mE

Highlights

Φωτογραφίες

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώθηκε φέτος για 9η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή 16 πόλεων από όλη την Ελλάδα  δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά  έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Βασικό χαρακτηριστικό των έργων είναι η εφαρμογή γνώσεων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ στη Δυτική Μακεδονία (Καστοριά) πέτυχε όλους τους στόχους του: διασκέδαση, συνεργασία, μάθηση, καινοτομία, υπολογιστική σκέψη. Συμμετείχαν ενεργά με παρουσιάσεις, εργαστήρια και έργα 41 μαθητικές ομάδες, περισσότεροι από 500 μαθητές/τριες και 80 εκπαιδευτικοί. Εκατοντάδες επίσης ήταν οι επισκέπτες.

Ευχαριστούμε εγκάρδια:

  • Τους Μαθητές/τριες για την αγάπη τους στην πληροφορική παιδεία.
  • Την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμόπουλο για την εξαιρετική εκπαιδευτικής αξίας χορηγία – ένα πλήρες σετ εκπαιδευτικής ρομποτικής για κάθε σχολείο!
  • Τους Εκπαιδευτικούς για το πολυδιάστατο έργο τους
  • Τις φοιτητικές ομάδες IEEE – Student Branch of Western Macedonia και την Ομάδα Επικοινωνίας στο Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας για την επαγγελματική τους υποστήριξη-συνεισφορά
  • Τα τμήματα ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου, Μηχανικών Πληροφορικής, Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας για τη φιλοξενία και υποστήριξη τους,

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το 2020 στην Καστοριά αλλά και στις άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας!