ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ Π.Ε ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΄΄Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ΄΄

Γενικά

Πρόσκληση

Συνεχίζεται για 5η φορά στις 8 , 9  & 10 Μαΐου 2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η φαντασία πάει…σχολείο». Το πρόγραμμα οργανώνεται και υλοποιείται με την ευθύνη και το συντονισμό της  Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου 1ης Ενότητας ΠΕ 60 Νηπιαγωγών, 3ηςΕνότητας ΠΕ 70 Δασκάλων και 8ης Ενότητας ΠΕ 86 Πληροφορικής, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς,  των Δήμων: Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, με  στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του νομού, τα οποία υποδέχονται τη Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαΐου 39 συγγραφείς, ποιητές και εικονογράφους πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας,  η παρουσία των οποίων και οι δράσεις που θα αναπτύξουν με τους μαθητές αποτελούν το επιστέγασμα όλων των δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας, που υλοποιήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς την τρέχουσα σχολική περίοδο 2018-2019.

Αξιοποιώντας τη σημαντική παρουσία των συγγραφέων στο νομό, διοργανώνονται για την Παρασκευή 10 Μαΐου επιμορφωτικά βιωματικά εργαστήρια τα οποία θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί Π.Ε.του νομού.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών (10ου Δ.Σ. Καστοριάς, 3ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού και Δ.Σ. Νεστορίου αναπτύσσονται από τους συγγραφείς και τους εικονογράφους, δημιουργικές απογευματινές δράσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

 Τετάρτη, 8 Μαΐου, Ώρα 18:30

Κεντρική εκδήλωση με θέμα: «Τα βιβλία… δίνουν συνέντευξη».

Εισηγητές οι συγγραφείς: Ηλίας Παπαμόσχος και Αγγελική Βαρελλά,

στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΕ Καστοριάς

Πέμπτη 9 Μαΐου, Ώρα 18:30

Αίθουσα Βιβλιοθήκης του 10ου Δ.Σ Καστοριάς

Μαριάννα Κουμαριανού

Θέμα: » Διάβασμα στο σπίτι. Τι θα γίνει με αυτόν τον βραχνά!

 

Πέμπτη 9 Μαΐου, Ώρα 18:30

Αίθουσα Βιβλιοθήκης του Δήμου Νεστορίου

Κωνσταντίνα Τασσοπούλου

 Θέμα: » Σπάζοντας την πινιάτα». 

Πέμπτη 9 Μαΐου, Ώρα 18:30

Αίθουσα Βιβλιοθήκης του 3ου Δ.Σ Άργους Ορεστικού

Κική Δημητριάδου

Θέμα: «Χτίζοντας έναν …πρωταγωνιστή μέσα στην τάξη: Το παράδειγμα ενός αδέσποτου σκύλου που προωθεί περιβαλλοντική ηθική».

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου

ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας

 Έλενα Ζυγούρη

Κωνσταντίνα Βαϊρινού

Δημήτρης Τζήμας