10 Μαρ 2012

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συντάκτης: Δημήτριος Τσίτουρας | Κάτω από: Γενικά

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

9 Μαρτίου, 2012

klΟι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας πιστοποιούν τη γνώση ξένων γλωσσών με το κύρος του Υπουργείου Παιδείας και διεξάγονται 2 φορές το χρόνο (Μάιο και Νοέμβριο).Μέχρι τον Μάιο του 2011 η Κορινθία είχε εξεταστικό κέντρο. Στην προκήρυξη των εξετάσεων του Νοεμβρίου 2011 απουσίαζε το εξεταστικό κέντρο του Νομού Κορινθίας , το ίδιο συνέβη και στην προκήρυξη των εξετάσεων του Μαΐου 2012.
Συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού των Κορίνθιων μαθητών έναντι των μαθητών γειτονικών νομών.Οι  εξεταζόμενοι  του Νομού Κορινθίας αναγκάζονται να μετακινούνται σε όμορους νομούς (εξεταστικά κέντρα υπάρχουν στον Νομό Αρκαδίας , στον Νομό Μεσσηνίας , στον Νομό Αχαΐας , στον Νομό Αττικής).Οι εξετάσεις διενεργούνται μέσα σε δύο ημέρες ( Σάββατο και Κυριακή ) και ξεκινούν 08:00 π. μ. Οι εξεταζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μια ώρα πριν και διαγωνίζονται σε τέσσερις διαφορετικές εξεταστικές ενότητες.Η μετακίνηση αυτή συνεπάγεται την ταλαιπωρία των Κορίνθιων μαθητών – εξεταζόμενων , την ψυχολογική πίεση, το επιπλέον άγχος των συμμετεχόντων, την σωματική κούραση και την οικονομική επιβάρυνση τους (οι περισσότεροι είναι ανήλικοι και αναγκάζονται να μετακινούνται με γονείς – συνοδούς).
Απώλεια Εσόδων για το Ελληνικό Κράτος.Οι εξετάσεις του Κ.Π.Γ. είναι κερδοφόρες για το Ελληνικό Δημόσιο.Διεξάγονται χωρίς δαπάνη του δημοσίου , αφού είναι αυτοχρηματοδοτούμενες από τους υποψηφίους , οι οποίοι δίνουν προκαταβολικά 3 μήνες νωρίτερα, ο κάθε ένας από 60 – 80 Ευρώ.Με την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στον Νομό Κορινθίας πολλοί εξεταζόμενοι στρέφονται για την πιστοποίηση της γνώσης της ξένης γλώσσας σε άλλου είδους φορείς (ξένα Πανεπιστήμια που διεξάγουν εξετάσεις στην Κόρινθο).
Στον Νομό Κορινθίας μέχρι τον Μάιο του 2011 , όπου και πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες εξετάσεις ,εκατοντάδες μαθητές είχαν συμμετάσχει.Οι εξετάσεις είχαν πραγματοποιηθεί όλες τις περιόδους με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους τομείς.Στις εξετάσεις είχε απασχοληθεί εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό , που πληρώθηκε για τις υπηρεσίες του. Είναι επιτακτική ανάγκη για το καλό του τόπου η επαναλειτουργία του εξεταστικού κέντρου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας στο Νομό Κορινθίας.

Δημήτρης Τσίτουρας

Αφήστε μια απάντηση