Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζύμη κανέλας!

 

Για να φτιάξετε ζύμη κανέλας θα χρειαστείτε τα εξής υλικά, όπως αναφέρονται εδώ, 1 κούπα αλεύρι, 1/2 κούπα αλάτι, 1/2 κούπα κανέλα, 3/4 της κούπας ζεστό νερό. Ανακατεύετε τα υλικά για να δημιουργηθεί η ζύμη, την πλάθετε και την ανοίγετε ομοιόμορφα. Επειδή δεν είχαμε πλάστη, χρησιμοποιήσαμε ένα ρολό από χαρτί κουζίνας.

 

Παίρνετε τα κουπάτ και τα πιέζετε στη ζύμη. Κατόπιν, πιέζετε το ελατήριο για να αποτυπωθούν τα σχεδιάκια. Τα συγκεκριμένα κουπάτ μπορείτε να τα βρείτε εδώ κι εδώ. Με ξυλάκι από σουβλάκι (τη μη μυτερή πλευρά) κάνετε τρύπα στο επάνω μέρος του στολιδιού, ώστε αφού στεγνώσει να περάσετε λεπτό σπάγκο και να το κρεμάσετε.

Δείτε τα όλα εδώ.