Ταμπούρης Δημήτριος: «Φως και Συναίσθημα»

Η εντύπωση για μένα στη φωτογραφία είναι κάτι που με ξαφνιάζει γιατί αποτυπώνει εκείνο που βλέπεις, ξεπερνάς και είναι όμως απόλυτα πραγματικό στη στιγμή του. Από την αρχή μου έκανε εντύπωση ότι ο Δημήτρης έψαχνε το χρώμα, τη λεπτομέρεια και κυρίως την εντύπωση.

Είχα την ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια να παρακολουθώ τη δουλειά του, τις επιλογές του στο στήσιμο των εκθέσεων του και κυρίως τα κομμάτια  που ήθελε να δείξει απ΄ τη  ψυχή του.

Το εύρος της δουλειά του στη φωτογραφία έκανε πολύ δύσκολη την επιλογή των φωτογραφιών, διότι ανακάλυπτα ένα άλλο κόσμο του που δεν ήξερα όσο πίστευα. Η σκέψη που επικράτησε ήταν να παρουσιασθούν φωτογραφίες από πολλά μέρη της Ελλάδος χωρίς να σταθούμε σε λίγους τόπους και εξαιρετικές λεπτομέρειες, με μια άλλη ματιά ακόμη και αν πρόκειται για πολυφωτογραφημένα μέρη.

Ξεκίνησε λοιπόν ένα ταξίδι από τα Δωδεκάνησα συνεχίσθηκε στη Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Λευκάδα με προορισμό την Ιθάκη. Κάπου ενδιάμεσα θυμήθηκα και πρόσθεσα τους Δελφούς και είδα ότι στο τέλος πρέπει να μπουν τρεις μοναδικές φωτογραφίες από την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Κουφάλια.

Εύχομαι αυτό το ταξίδι που έγινε με πολύ αγάπη να γίνει ταξίδι  και για άλλους που θα αγαπήσουν την δουλειά του αλλά και εφαλτήριο για τον ίδιο να συνεχίσει να εκφράζεται και να εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από τις φωτογραφίες του.

Γεώργιος Π. Βλασσόπουλος _Επιμελητής έκδοσης

Ανακαλύψτε το: www.protoporia.gr / www.ianos.gr

Δείτε το στο slideshare.net

1 σχόλιο

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ.ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΑΝ ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση