“Ιστορίες της πόλης μας” από την ΚΕΔΗ Σερρών

“Σε μια δύσκολη περίοδο για όλους,  ανοίξαμε μια χαραμάδα στη ζοφερή πραγματικότητα και τις δυσοίωνες προβλέψεις. Είχαμε ανάγκη να πλάσουμε ήρωες, δικούς μας, ζυμωμένους με υλικά της φαντασίας και της Ιστορίας.  Κι οι ήρωές μας πήραν σάρκα και οστά, στάθηκαν απέναντί μας, μας έκλεισαν το μάτι, μας έσφιξαν το χέρι  και μας έδωσαν κουράγιο. Για τα δύσκολα. Μας συντρόφεψαν, μας ψιθύριζαν πως θα τα καταφέρουμε. Ήρωες απλοί, καθημερινοί. Και άλλοι, αντιήρωες, που κραυγάζουν για να τους προσέξουν.

Οι πίνακες των Σερραίων ζωγράφων Ανδρέα Γκένιου, Χριστόφορου Μελλίδη, Βασίλη Βαφειάδη, Αθανάσιου Μπόικου, Ν. Κολόμβου  αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα για να  ξετυλιχτεί το κουβάρι κάθε ιστορίας.

Ένα υπέροχο ταξίδι, με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους και μια δασκάλα εμπνεύστρια της ιδέας.

Ευχαριστούμε πολύ τη Θεοχαρίδου Αντωνία για την καθοδήγηση και τη στήριξή της σε όλη τη διαδρομή και την ΚΕΔΗ Σερρών (ΚΕΔΗΣ) που έκανε πράξη την έκδοση του βιβλίου μας.”

Πηγή: Ανάρτηση στο facebook από την Μαρία Ζερβάκη, η οποία συμμετέχει στο βιβλίο με δύο διηγήματα.

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από την ΚΕΔΗΣ 

1 σχόλιο

    • Μαρία Ζερβάκη στο 19/03/2021 στις 17:29

    Ευχαριστώ για την τιμή να περιληφθεί το βιβλίο μας σε ένα αξιόλογο ιστολόγιο που σέβεται και τιμά τις λέξεις, τα βιβλία, τους συγγραφείς και αναδεικνύει συναισθήματα.
    Μαρία Ζερβάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση