“Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ” – Ταινία μικρού μήκους

Η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κ. Μόρις Λέσμορ” (The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore) βραβευμένη με Oscar Animation το 2012 και δεκάδες άλλα βραβεία, παρουσιάζει μια αλληγορία για τις θεραπευτικές δυνάμεις των ιστοριών από την ευεργετική επίδραση που ασκούν στον άνθρωπο τα βιβλία.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας μικρού μήκους, παρελαύνουν μερικές από τις μοναδικές εμπειρίες, που βιώνει όποιος επιτρέπει στον εαυτό του να βυθιστεί στη χαρά της ανάγνωσης. Διασκέδαση, περιπέτεια, συγκίνηση, γνώση, γέλιο, προβληματισμός, συντροφιά, ταξίδια του νου και της καρδιάς. Με πρώτες ύλες τις λέξεις, οι λογοτεχνικοί ήρωες και οι εικόνες που αυτοί κουβαλούν παίρνουν διαφορετική μορφή στη φαντασία του κάθε αναγνώστη.

Η σκηνοθεσία είναι των William Joyce, Brandon Oldenburg, ενώ το σενάριο έγραψε 0 William Joyce. Σχεδιαστής των cartoon είναι 0 Joe Bluhm.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας……

“Ένας επίδοξος συγγραφέας κάθεται αμέριμνος στο μπαλκόνι του και γράφει ένα βιβλίο. Ξαφνικά, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος εμφανίζεται και τον παρασέρνει μακριά. Ο κύριος Μόρις Λέσμορ ξυπνά σε μια πόλη που έχει γίνει ασπρόμαυρη και που τα βιβλία της είναι γεμάτα με…κενές σελίδες.

Μία νεαρή κοπέλα που πετάει με τη βοήθεια μερικών μικρών της φίλων, ένα σπίτι-βιβλιοθήκη στη μέση του πουθενά και πολλά μαγικά βιβλία θα δώσουν και πάλι χρώμα στη ζωή του ήρωα και θα του ανοίξουν φανταστικούς δρόμους στο συναίσθημα και στη φαντασία του, οι οποίοι θα τον συντροφεύσουν για μια ολόκληρη ζωή.”

Το βιβλίο του William Joyce, “Τα Φανταστικά Βιβλία του Μόρρις Λέσμορ” κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.  Η κα Μαρία Τοπάλη έκανε την μετάφραση.

Πηγή: γραφιλμ / Youtube

1 σχόλιο

    • Μαρία Ζερβάκη στο 19/03/2021 στις 17:34

    Τι υπέροχο βίντεο, ύμνος στα βιβλία, στην απόλαυση της ανάγνωσης και στην αξία που δίνουν στη ζωή μας!
    Ένα βίντεο που μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από εκπαιδευτικούς για μαθητές κάθε ηλικίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση