«

»

Φεβ 24 2019

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ο Κύκλος (The Circle) – Ταινία

Καταξιωμένος συγγραφέας («Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά») και σεναριογράφος («Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων» του Σπάικ Τζονζ, «Πάμε Όπου Θες» του Σαμ Μέντες), ο Ντέιβ Έγκερς διασκευάζει τώρα ο ίδιος για τη μεγάλη οθόνη το πρόσφατο μπεστ σέλερ του «Ο κύκλος», μια αγωνιώδη κραυγή ενάντια στην απειλή κατάργησης της ιδιωτικότητας στην εποχή των social media. Ο κίνδυνος, τον οποίο όλοι παραδέχονται, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να τον περιορίσει, είναι φυσικά μεταμφιεσμένος σε κάτι γοητευτικό και πρωτοποριακό., το οποίο τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία περιγράφουν γλαφυρά.

Όταν η Mae Holland προσλαμβάνεται να εργαστεί στην κορυφαία εταιρία πληροφορικής στον κόσμο Circle, αισθάνεται ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Ο Κύκλος, που στεγάζεται σε ένα ολόκληρο δίκτυο χώρων στην Καλιφόρνια, σε συνδέει με προσωπικά e-mail, social media, τραπεζικές διευθύνσεις και αγορές ανά τον πλανήτη, καταλήγοντας σε μία online ταυτότητα και μια νέα εποχή στην έννοια του ιδιωτικού και της διαφάνειας.

Μετά τη γνωριμία της με τον ιδρυτή και ηγέτη της εταιρείας Ίμον Μπέιλι, δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πρωτοποριακό πείραμα «ανοιχτής επικοινωνίας» (και «απόλυτης δημοκρατίας»). Κουβαλώντας πάντα πάνω της μια μικροσκοπική κάμερα, είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλον τον κόσμο, από τον οποίο δεν έχει να κρύψει τίποτα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει την πρακτική ή ψυχολογική υποστήριξή του.

Στους πρωταγωνιστές θα συναντήσουμε τον Tom Hanks, στον ρόλο του μεγαλομέτοχου/ιδιοκτήτη της εταιρίας. Το κεντρικό πρόσωπο έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η γνωστή Emma Watson (Hermione – Harry Potter).

Πηγές: Αθηνόραμα, Filmakias

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/dtampouris/2019/02/%ce%bf-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82-the-circle-%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων