Προκήρυξη για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας (2018-19)

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η προκήρυξη με αριθμ. πρωτ: 6000/2/5950-ο’/17-5-2018 (ΑΔΑ : ΩΩΒ0465ΧΘ7-Ω1Ν) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων  με το σύστημα των γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε διακόσιους πενήντα (250).

Ο αριθμός των υποψηφίων, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών, καθορίζεται σε σαράντα (40).

Οι επιτυχόντες/ούσες θα εγγραφούν στις οικείες Σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

  • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο εξεταζομένου/ης υποψηφίου/ας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., μέχρι και την ώρα 15.00 της 06-06-2018Μετά την ημερομηνία αυτή δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας «τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού», θα υποβάλουν την αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 27-07-2018 και ώρα 15:00, στο Αστυνομικό Στήμα της κατοικίας ή διαμονής τους στην Ελλάδα ή στα Προξενεία της Ελλάδας στις χώρες που διαμένουν.

  • ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι/ες θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Τμήματα, όταν εκδοθεί.

Το πρόγραμμα θα εκδοθεί αμέσως μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και οι προκαταρκτικές εξετάσεις εκτιμάται ότι θα αρχίσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Για τους/ις υποψηφίους/ες της κατηγορίας τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού, εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα εκδοθεί περί τα μέσα του Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και οι προκαταρκτικές εξετάσεις θα διεξαχθούν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τα κριτήρια για πρόσληψη ως αθλητές/τριες δεν υποβάλλονται σε προκαταρκτικές δοκιμασίες (αθλητικές – ψυχοτεχνικές), αλλά παραπέμπονται μόνο σε υγειονομικές εξετάσεις, στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης το Σεπτέμβριο.

Οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, οφείλουν να φέρουν μαζί τους οπωσδήποτε κάθε ημέρα εξέτασης, το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας και το δελτίο εξεταζομένου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρμόδιες Επιτροπές έχουν δικαίωμα να μη δεχθούν τους υποψήφιους για εξέταση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται :

1) στα κατά τόπους  Αστυνομικά Τμήματα (τα τηλέφωνα περιέχονται στην ιστοσελίδα www.hellenicpolice.gr στο πεδίο «Αναζήτηση Υπηρεσίας»)

2) στα τηλέφωνα 213-1520774,  213-1520327, 213- 1520169

3) Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και www.astynomia.gr

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση